166 652    236    2  

OnlyOne: Moderne hus i Asker

 472     Asker     0

Vi planlegger å bygge hus på en tomt vi har kjøpt i Asker. Huset er fortsatt under prosjektering, og håpet er at søknaden er ferdigbehandlet seint på våren el tidlig på sommeren 2011, med ganske umiddelbar byggestart etter det. Mon tro hvor vanskelig det blir å få dette igjennom hos kommunen..  ???
OnlyOne: Moderne hus i Asker - Fasade mot sør-øst.jpg - OnlyOne
OnlyOne: Moderne hus i Asker - Fasade mot sør-vest.jpg - OnlyOne
OnlyOne: Moderne hus i Asker - Fasade mot nord-vest.jpg - OnlyOne
OnlyOne: Moderne hus i Asker - Fra adkomstvei.jpg - OnlyOne
Signatur

   #1
 543     Asker     0
Det så jo veldig fint ut det der. Liker den stilen godt, selv om vi skal bygge helt anneredes ( Frøkna hadde visst litt hun ønsket å si....)

Men jeg må nok skuffe deg litt med tidskjemaet ditt. Ihvertfall hvis du får like flott behandling som det vi har fått. Det er over 6mnd siden vi sendte inn søknaden ( dog med søknad om disp pga et oppløft i taket på nord siden ). Foreløpig har de ikke gjort annet enn mottaks kontroll.......... Vi hadde håp om at gravingen skulle kunne bli gjort før snøen kom, men det skjer ikke dette året!

Håper inderlig du kommer heldigere ut enn det vi har gjort.

Lykke til og god jul!!
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 472     Asker     0
Skjønner godt at du er skeptisk Stein K, særlig når jeg forteller at det følger dispensasjonssøknad med i på lasset (riktignok bare på garasjen). Imidlertid har jeg gått en runde med kommunen allerede, med vekslende hell, og tror faktisk at det skal gå bra med de erfaringene jeg nå har gjort meg.. Jeg tar selvfølgelig feil.. ;)

Hvor i Asker skal du bygge?

Og har du purret på kommunen?
Signatur
   #6
 543     Asker     0
Jeg skal ( håper jeg ) bygge på Østenstad, bare noen minutter fra Vollen det.
Signatur
   #7
 22 352     Akershus     0

I Vollen..
Det har jo vært mye bygging i Vollen. Kommunen har jo villet ha en viss stil der, og ditt hus faller ikke under den stilarten. Nå som de egentlig ødelegger ødelegger Vollen med to blokker burde det bli fritt frem...

  (trådstarter)
   #8
 472     Asker     0
Sant nok. Men rett borti veien er det et hus som definitivt er i samme stilart, så de er vel i ferd med å myke opp kanskje..
Signatur
   #9
 22 352     Akershus     0
Hvis det er oppover i lia er det mykere. Jeg har ikke tittet så nøye i det siste.
   #10
 4 156     Oslo Vest     0
Det er veldig mange forskjellige reguleringer i Vollen. Jeg holder på med en eiendom hvor det kun tillates saltak iht til reguleringen. 200 m nærmere sjøen er det annen regulering som tillater blandt annet flate tak.

En telefon til PBE var rimelig klar på at regulering skulle følges og at Asker kommune ikke var veldig glade i å gi dispensasjon, mao fikk jeg beskjed om å følge reguleringen.

Så fortiden bruker arkitekten tid på å finne gode løsninger som kommunen godtar uten dispensasjonssøknad. 
Signatur