3 447    19    0  

Passivhus i Ringsaker

 15     0
Fikk tegninger fra arkitekten i dag, noen som har synspunkter / innspill?

   #2
 907     OSLO     0
Det første som slår meg er at 1/4 av arealet til takterasse er litt voldsomt. Vi bor i Norge og jeg hadde lett halvert størrelsen for å få enten et rom til eller gjøre de andre større.
   #3
 114     Oslo     0
Stilig utforming!
Men lite kompakt. Antar dere har regnet det hjem. Kan du fortelle noe nivået på tiltak, som vegg, tak, gulv, vinduer og oppvarming?
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 15     0
Skal være enig i at den er litt stor men budsjette tillater ikke noe større.

Det er med hensikt det er gjort kompakt, er singel og skal bruke mange oljedollar på teknisk, isolasjon og garasje...
   #5
 114     Oslo     0
Jeg tenkte på at det var mye utkragninger og overflate med kuldebroer og varmetap. I motsetning til en ren boks. Dette er jo mye mere spennende arkitektonisk sett, men må gjerne hentes med røffere tiltak for å tilfredstille passivhus standarden.

Har de begynt å betale ut oljepenger? Hvor henvender jeg meg? Wink
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 15     0
Regner med at arkitekt og byggmester har kontr. på dette. Det er bare utstikket i kinoen som blir en utfordring, Utstikket over inngangen er utvendig bod.

Ja jeg har fått både olje og fjell dollar, Har ikke du? Wink
   #7
 114     Oslo     0
Sjekk hva du må gjøre for at boligen skal bli passivhus! Gøy for oss lesere å se hva, som må til og hvilke løsninger du velger!! Smile
Signatur

   #8
 5 111     Sørnorge     0
Det første som slo meg var at utstikkene ville gi store varmetap, som går veldig imot poenget med passivhus. At det ene er en bod "reddet" situasjonen.

Det neste som slår meg er at gangen er trang og har lite (muligheter til) skapplass. I vedlagte forslag er derfor trappa flyttet, og yttervegg flyttet. Dette gir gratis kvadratmetere fordi antall kvadratmeter yttervegg er uforandret og det koster mer å lage tre hjørner enn ett. Antall innvendige kvadratmeter øker, uten at ytterveggoverflaten øker og antall kuldebroer reduseres, dermed gjør dette også huset mer energieffektivt.

Stua synes jeg virker veldig trang. Derfor har jeg utvidet den til å bygge under hele utstikket over skyvedøra. Og jeg har flyttet en kvadratmeter av teknisk rom innunder utstikket. Dermed har stua fått litt mer bredde.

Passivhus i Ringsaker -  - FA68

Til å være et så lite hus, har dere satt av veldig mange kvadratmeter til å gå rundt badekaret, men regner med at dette er en stor ønskeaktivitet i familien slik at dette er uforandret. Samme aktivitetsønske regner jeg med at ligger til grunn for at det ikke er plass til klær på soverommene.
  (trådstarter)
   #9
 15     0
Hei petterg,
- Det er en vegg ved siden av badekaret, mellom den og ytterveggen er dusjen montert i taket, trenger da ikke glassvegger til dusjen. Vurderte servantinredningen der badekaret står men slik ble det ikke.
- Garderobeskap på vaskeromet, sliper da støvet fra klær over hele huset.
- Når det gjelder utstikket, det blir like mye isolasjon i det gulvet som det blir i yttertaket, så det skulle holde.
- Skal være enig i at gangen nede er litt liten, skapet som er inntegnet skal utvides litt.
- Ved å fylle ut vinkler og utstikk blir det en kloss på kloss, blir det pent?
   #10
 279     0
Hvorhen skall teknisk rom gjennvinning mm plaseres det er en masse rör idag
Signatur