29 456    54    0  

veienmotdrømmehuset: Prosjekt drømmehuset!

 110     Hordaland     0
Da var det vår tur til endelig kunne lage blogg!

Vi har en tomt på 918 kvm med flott utsikt og masse sol! Skal få lagt ut bilder etterhvert! Vi regner med å få sendt inn byggesøknad i løpet av oktober, så nå er vi midt i anbudsrunde.

Litt om huset; vi har tegnet huset selv, det har vi brukt rundt 6 måneder på, har vært veldig mye frem og tilbake og opp og ned, men føler vi nå er kommet frem til det vi mener er den beste løsningen. Huset er over to plan, det har en stor grunnflate på 180 kvm (avtrykket, med vegger) (ja, vi vet det er stort, men det er slik vi ønsker det, så ikke nødvendig og kommentere dette videre!  Wink) I kjelleren skal det være utleieleilighet med to soverom. At vaskerommet er i en annen etasje enn de fleste soverommene er også godt gjennomtenkt, vi vil heller ha det i den etasjen vi befinner oss mest og la ungene ha underetasjen også slipper vi og løpe opp og ned hele tiden. Ungene får heller læres tidlig opp til og komme med og ta med klær opp og ned!

Har ikke fasade tegningene helt klare endå, så det for komme senere.

Kom gjerne med innspill hvis dere ser noen gode løsninger på plantegningene som vi ikke har sett enda..
Siste redigering: 10. juni 2013 10:16:09 av eirikBerntsen
veienmotdrømmehuset: Prosjekt drømmehuset! - Plantegning 2D.jpg - veienmotdrømmehuset
veienmotdrømmehuset: Prosjekt drømmehuset! - Plantegninger 2D Hovedetasje.jpg - veienmotdrømmehuset

   #1
 3 708     Ringerike     0
Bra tenkt, ved en rask blikk så er vel eneste at jeg ville ha vurdert å bytte plass mellom TV og baderomsdør (hovedsoverom) for å få dusjen i andre hjørnet og slippe å gå forbi tv'n for å komme på badet. Ville også ha vurdert skyvedør mellom gang og stue (dobble) for å få mere lys inn i gangen og skyvedør på bod ved inngangen. Vurdert å droppe dør ut fra kjøkkenet det er jo en rett rundt hjørnet? Du trenger strengt tatt ikke vindu i bod/garderoben = bedre plassutnyttelse.

Husk at dere har  lagt opp til at en liten familie kan bo i utleieenheten, dette krever ofte parkeringsplasser/uteplass/utebod, er det avsatt plass til dette?
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 110     Hordaland     0
Takk for svar Bidda!

Døren på badet var opprinnelig der du mener, men far i huset mente at da var ikke tven midt på sengen (skjønner du..!?) Mulig det blir lagt ned vetorett, jeg må bare se "kampene" an! hehe!
Skyvedør har også vært oppe til vurdering og er det vel forsåvidt enda, men er egentlig ikke så veldig glad i skyvedører og synes det er finere med sånn en og en halv dør. Jeg får se dette litt an og.
Tanken bak døren på kjøkkenet er at den blir brukt til hverdags  siden spisebordet står rett foran de doble dørene, og at de store dørene mer blir brukt når man har besøk, eller setter de opp på varme dager for å få godt med luft inn.. Jeg ble faktisk ganske usikker nå..
Vinduet i garderoben er sånt smalt vindu som er høyere opp på veggen, slik at det er plass til kommode eller skoskap under. (sikkert lettere å se når fasadetegningene er klar) Tanken er at det gjerne vil være et speil der inne og vi damer liker og se oss i speilet for å se at sminken og klærne sitter før vi går ut, og da må det være dagslys!! Har et slikt vindu her jeg bor nå og liker det veldig godt! (Mye lys og stjeler lite plass!)

Slår alle dørene riktig vei? Det er jeg litt dårlig på å se tror jeg, hva som er mest praktisk i hverdagen..
Parkeringsplasser til utleiedelen er satt av! Bod har gått i glemmeboken, takk for tipset!
   #3
 3 708     Ringerike     0
Dørene ser greit ut for meg, ville vurdert som sagt skyvedør på bod/garderobe og vurdert å latt WC døra slå ut i gangen. Argumenter med at TV. kan være på siden da den også sikkert må ha hylle under for sette decoder og opptaker på Wink
Signatur
   #4
 282     0
ville ha byttet plass med bad og seng - så badet gikk inn mot stua bak og sengen det badet er.

dette lydisolerer litt fra stuen - greitt om noen vil se film e.l. / ha fest m.m. mens noen vil sove...

   #5
 64     Ålesund     0
Ville bytta plass på badet og garderoben i hovedsoverommet for å samle vannledninger Smile
   #6
 581     Midt-Norge     0
Stort hus!

Det første jeg tenkte på var om det ikke kunne vært lurt å tenkt på/lagt opp til at det en gang i fremtiden kan bli to utleieleiligheter i kjelleren. Når ungene har flydd huset, kan det vært greit å ha (litt) mindre å vedlikeholde. Boden nede kan for eks bli kjøkken senere. Da blir det imidlertid bare 2 soverom oppe, men garderoben til yttertøy kan da omgjøres til soverom, og trappehullet til garderobe i tilknytning til soverommet.

Litt mye gang, men det blir gjerne det når huset er så stort. Vurder skyvedører til boder der det er mulig. Ville også hatt vinduer ved siden av de doble terrassedørene opp for å få mer utsikt og lys.

  (trådstarter)
   #7
 110     Hordaland     0
Duracell! Takk det var genialt! Tenkte på det da vi laget kjelleretasjen, men det falt litt ut i hovedetasjen!

Innsia: Når ungene flytter ut selger vi og flytter i leilighet! Hadde i utgangspunktet tegnet med to utleileleiligheter i kjeller og at vi skulle ha ungenes soverom på loftet, men siden vi da måtte betale skatt av inntekten droppet vi loftet og har derfor bare en utleiedel. Hvis de som kjøper huset om (minst) 20 år vil ha en til utleidel, får de fikse det selv!!  ;)

Sveitserhuset: Vil heller høre litt lyd fra tven på soverommet enn å sitte i stuen og høre alt som skjer på badet!

  (trådstarter)
   #8
 110     Hordaland     0
Etter flere måneder med irritasjon og utsettelser, samt gledelige nyheter som tok fokuset litt vekk fra husbygging (tvillinger på vei!), er vi nå tilbake i sporet og har husbygging i tankene igjen. Tomten er nå grovplanert og vi skal formelt overta den i løpet av neste uke. Tegningene har vært hos arkitekt og vi har så godt som bestemt oss for hvem så får det ærefulle oppdraget med å bygge huset. Legger ved de siste tegningene. Er fortsatt små endringer som jeg ikke orket å ta opp med arkitekten da det er småplukk som kan tas etterhvert, f.eks at det ikke skal være dør fra soverommet nede og inn til badet. Plassering av ting og tang på badene osv.
  (trådstarter)
   #10
 110     Hordaland     0
Da var nabovarslene sendt og fristen er gått ut. Ingen kommentarer på de! Så na skal søknaden snart sendes inn! Jippi!!

Prøver å legge ved noen bilder av tomtet. Er tatt med mobil, så er ikke topp kvalitet på de.
Prosjekt drømmehuset! - IMG_1168.JPG - veienmotdrømmehuset
Prosjekt drømmehuset! - IMG_1170.JPG - veienmotdrømmehuset
Prosjekt drømmehuset! - IMG_1174.JPG - veienmotdrømmehuset