11 246    13    0  

Rocky: Arkitekttegnet enebolig - moderne stil, mur

 32     0
Nå er vi endelig kommet et skritt videre med vårt husprosjekt. Vedlagt følger skisse fra arkitekt.

Vi har ikke søkt kommunen enda - så det er hyggelig hvis det er noen kommentarer/innspill. (absolutt ikke for sent å endre)

Huset er litt spesielt i og med at det ikke er port i garasjen, det er tenkt at kledning på den delen av huset som er mot vei skal være i en mørk murstein - så skal garasjen/carportn kles innvendig med en gyllen panel. Det er da belysning som rettes ned på denne panelen.

Huset bygges i det nordøstre hjørnet på tomta, dette er også det laveste punktet og dette er grunnen til at den indre delen av huset er hevet 90 cm.


Vedlegg:

   #1
 997     0
hvor stort (m2) er huset? synes det hadde potensiale Smile ville kanskje hatt vinduene litt annerledes, men likte planløsning og særlig garasje løsningen
Signatur
   #2
 204     0
Stilig med åpen garasje men tror ikke det er så funskjonelt vinterstid.

Hybelen ville jeg ikke hatt 2 skyvedører inn til soverom du mister litt veggplass i stuen. Det holder med en dør inn til soverom.

Synes huset så fantastisk spennende ut.

Mange små våtromssoner blir ikke det litt dyrt og litt for små rom?
Også ville jeg hatt en toalett knyttet til badstu og dusjsonen. Ta evt noe av bod ved siden av.


Men jeg må si ett virkelig lekkert hus!!!
   #3
 52     0
Flott hus. Kjekt med arkitekter som har hjerne Wink Vårt hus blir nok ganske likt dette, men vi har en litt mindre tomt å boltre oss på, så vi må komprimere løsningene litt og lage takterasse for å få noe uteareal. Men du skal vel bygge i KUB/Be-Wi, ikke massiv mur med utforing?
  (trådstarter)
   #6
 32     0
Nå er vi kommet litt lenger i prosessen, og nabovarsel er sendt! Om 14 dager går søknaden til kommunen ;D

Det er blitt noen småendringer siden sist, vi har tatt litt av soverommet og laget større bad, det er også blitt litt garderobeplass (til gjester) ved siden av trapp nede.
Huset vil bli på BYA 205,0 BRA 322,9. I BRA er da garasje og hybel medregnet.

Kostnadsramme vil jeg holde litt for meg selv foreløpig, jeg skal komme tilbake til denne når prosjekteringen er ferdig.

Når det gjelder byggemåte var vårt utgangspunkt at vi ville ha murhus. Så kan man spørre seg hva er det? Jeg har ikke sansen for KUB/BEWI lignende systemer. Det er greit at det er lett å sette opp men det er litt for mye plasthus?

Slik huset vårt nå er tegnet vil det bli satt opp stamme i lettbetong (Aeroc, Celcon, Xella).  Huset består av to volumer – den tyngste nederste vil bli isolert og kledd med teglstein, den øverste delen vil bli kledd med ubehandlet treverk (sibirsk lerk, malmfuru eller cedertre)

Vi har snakket med flere som har bygget hus i lettbetong/porebetong, og de lovpriser inneklima i disse husene.  Vi liker også den massive følelsen et slikt hus vil gi.

Videre fremdrift er forhåpentligvis svar fra kommunen i løpet av året, prosjektering i to måneder etter det og byggestart 1.mai 2009
   #7
 585     Oslo     0
Mange av trådene her som slutter brått... ???
Mulig å få noen oppdateringer?  ;)
Dette huset så jo skikkelig spennende ut!
Signatur

  (trådstarter)
   #9
 32     0
Status er at vi har fått byggetillatelse (og rivetillatelse for gammelt hus). Søknad om igangsettingstillatelse er sendt og vi forventer svar i løpet av en uke eller to - og da starter det med utgraving av tomt/byggegrop.
Det var en entrepenør som gjerne ville ta dette vinterstid - planen vår er uansett å begynne å bygge i mai.
Garasjen som står der det nye huset kommer er revet, og prosjekteringen av huset er godt i gang.
Skal legge ut bilder når det er noe å se/vise frem.