109 952    304    7  

dreamcatcher: Sleneset - langtidsprosjektet som endelig realiseres!

 642     Sunnmøre     0
Alle gode ting er tre. Det samme sies om å bygge seg hus - man må bygge tre ganger før man blir fornøyd. Vi bygger for første gang, men siden vi har tegnet/prosjektert huset tre ganger så sier vi isteden at det er etter å ha tegnet huset for tredje gang man blir fornøyd. Håper iallfall at det slår til:-)

Vi er nå godt igang med byggingen og jeg har lenge tenkt at jeg skulle lage en liten byggetråd her, men pga mye egeninnsats og planlegging har ikke tiden strukket til. Så nå forsøker jeg iallfall å starte det nye året med denne byggetråden:-)

Siden vi er godt igang satser jeg på litt drypp av bilder etterhvert.

Kort historie: Etter å ha planlagt dette i mange år, 6-7 år nå, kom vi endelig skikkelig igang i mai 2013. Vi reiste da kjeller murer selv og snekkerne har nå holdt på siden august. Så nå går det slag i slag fremover og vi får se hvor ofte/mye jeg klarer å holde dere oppdatert her:-)

Vedlagt bilder viser en 3D modell av inngangsparti lagt på et bilde av tomten med utsikt.
Siste redigering: 6. april 2014 12:37:07 av psv021
dreamcatcher: Sleneset - langtidsprosjektet som endelig realiseres! - Inngangsparti 3D modell.jpg - dreamcatcher

  (trådstarter)
   #5
 642     Sunnmøre     0
Ifjor vinter fikk vi utført nødvendig sprengning ifm. grøft for nedlegging av vann, strøm, kabel etc. i tillegg til utbedring av vei. Masser går til pukking av tomt og bygging av vei.

Vi har forlenget en eksisterende privat vei med 100 m. så med dette må man kjøre ca. 300 m. på privat vei for å komme til tomten. Endel av denne veien er også planlagt utbedret for at den ikke skal bli like bratt og svingete som den er pr. dato.

For å nå vann og strøm måtte vi også lage en 150-200 m. lang grøft hvor de siste 80-90 metrene følger kanten på ny vei.
Sleneset - langtidsprosjektet som endelig realiseres! :-) - 008-Sprengning vei.JPG - dreamcatcher
Sleneset - langtidsprosjektet som endelig realiseres! :-) - 009-Spregning grøft.JPG - dreamcatcher

  (trådstarter)
   #8
 642     Sunnmøre     0
Etter først egentlig å ha bestemt oss for Vartdalplast sitt thermomur system endte vi opp med å velge Sunde KUB.

Først må jeg presisere at jeg har ingenting vondt å si om Vartdalplast. Grunnen til at det ble Sunde KUB var helt og holdent en fantastisk support og oppfølging av selger Olav Skodje hos Sunde. Om du planlegger prosjekt med thermomur anbefaler jeg sterkt at du tar en prat med han og hører hva han har å si før du velger leverandør. Spesielt gjelder dette dersom du har tenkt å gjøre dette som egeninnsats.

Mens jeg fortsatt egentlig hadde bestemt meg for Vartdalplast kom Olav på hjemmebesøk for en gjennomgang av leveransen. Prismessig endte tilbud fra Vartdal og Sunde omtrent på det samme, men den unike supporten fra Olav fjernet enhver tvil om hvem jeg ville velge. I byggebransjen har jeg generelt blitt overrasket over hvordan firma kan operere med fraværende svar og sendrektighet. Jeg har veldig ofte tenkt at denne bransjen har hatt det altfor godt i altfor lang tid... Men hos Olav Skodje møtte jeg en som virkelig kan å sette kunden i fokus. Raske og utfyllende svar på henvendelser/spørsmål på e-post og telefon. Han brukte også tid på å undersøke tekniske løsninger som var uavklart.

Og sist men ikke minst var han med på første dagen med bygging av KUB slik at vi kunne komme godt igang. Dette var til og med inkludert i leveransen. Resultatet etter disse første timene ser dere her.
Sleneset - langtidsprosjektet som endelig realiseres! :-) - 012-KUB dag 1.JPG - dreamcatcher
   #10
 210     0
gratulerer! ser veldig bra ut.. lykke til videre i prosessen, og blir spennende å følge med!