(trådstarter)
   #11
 262     midt i landet     0
Da er kledningsvalget endelig. Det blir malmfuru; stående kledning i dobbelfals rett i breddene 73/98/123. På tilbygget skal vi ha liggende kledning i gran 19x173 som skal males/beises. Tror det blir bra.  Smile
Signatur

  (trådstarter)
   #12
 262     midt i landet     0
Her humper og går det i søknadsprosessen dessverre. Hadde en veldig opptur da vi snakket med kommunen og de kunne bekrefte at de hadde fått delegert ansvar til å vurdere disp.saker slik at de ikke måtte via Fylkesmannen. Hadde en tilsvarende nedtur da vi fikk beskjed om at de ikke kan vurdere søknaden videre før vi legger fram en geoteknisk vurdering som sier at vi ikke kommer til å påvirke stabiliteten i området med tiltaket vårt (kvikkleireområde).

Så - nå må vi finne ut hva som skal til for å kunne dokumentere dette. Ser på borprøver og resultater fra området, og håper vi slipper å finansiere egne prøver. Skal snakke med en geotekniker i dag, så kryss gjerne fingrene for oss!
Signatur
   #13
 1,699     Norge     0
Jeg tror jammen meg at jeg har gått glipp av denne tråden jeg... Ikke bra!

Håper dere får geo-svarene fortfort og at kommunen blir fonrøyd med prøvene. Utrolig tregt om byggesøknaden vil trekke ut i laaaange drag, så krysser fingrene for dere.

Og huset, det blir herlig!!! Dette gleder jeg meg til å se ferdig  Grin
  (trådstarter)
   #14
 262     midt i landet     0
Hva, henger du ikke med Boligplanlegging? Kan det være at du har vært opptatt med husbygging i det siste?  :P

Prosessen går heldigvis framover. Vi har fått en geoteknisk rapport som gir klarsignal for bygging, og den ble sendt til kommunen på torsdag, så da er det bare å vente for å se når kommunen får fortsatt behandlingen. I tillegg har vi akseptert tilbud fra byggmester + leverandør av byggesett, så det ser ut til at vi får signert kontrakten i uka som kommer (med forbehold om byggetillatelse). Gjennomgår tilbud fra rørlegger+flislegger nå, og har funnet elektriker og noen til å gjøre grunnarbeider, så synes endelig det ser ut til at ting begynner å falle på plass. Jeg gleder meg også til å se huset ferdig!!!

Signatur
   #16
 525     Hølen     0
Krysser fingrene for raskt svar fra kommunen og positivt svar....
Signatur
  (trådstarter)
   #17
 262     midt i landet     0
I forrige uke kom rammetillatelsen, og på fredag sendte vi inn søknad om igangsettingstillatelse, så nå har jeg endelig håp om at vi snart kommer igang. Så snart vi får IG skal det eksisterende huset og uthuset rives før det skal gjøres grunnarbeid; vi skal selv rive treverket på uthuset og lage ringmur på huset. Dette blir spennende!!!
Signatur

  (trådstarter)
   #18
 262     midt i landet     0
Igangsettingstillatelsen er på plass!  ;D ;D ;D

Rivingsarbeidene starter denne uka, og som forberedelse har vi demontert eternittplatene på uthuset, og fjernet ledninger og vinduer i huset selv. Herlig å være skikkelig i gang!
Tella: Nå blir det byggeprosjekt! - fjerne eternitt.jpg - tella
Signatur
  (trådstarter)
   #20
 262     midt i landet     0
Da er vi endelig skikkelig i gang. Huset er revet, kjellerhullet fylt opp og hjørnene på huset stukket. Regner med at vi kan begynne på ringmuren i løpet av neste uke.  8)

Tella: Nå blir det byggeprosjekt! - mandag - huset er revet.JPG - tella
Tella: Nå blir det byggeprosjekt! - tirsdag - ned til grunnmur.JPG - tella
Tella: Nå blir det byggeprosjekt! - onsdag - muren er revet og hjørnene er stukket.JPG - tella
Signatur