214    5    19  

Tilvalg ny bolig

MS1
 2     3
Hei
Har overtatt ny bolig. 
Vi har oppgradert trappen fra normal standard. Fikk tilbud fra en trappeleverandør via vår utbygger. Dette var en flott trapp med rette linjer og trappetrinn i farge som var lik parkett. Det var en stor og solid aktør i markedet som ga dette tilbudet. Vi fikk tilsendt ordrebekreftelse og tilvalg ble signert. Det var en ekstrakostnad på over 60 000kr.
Det viser seg i ettertid at de har byttet leverandør av trapp, gitt oss en helt annen trapp med buede linjer, og trinn som ikke er lik vår parkett. Dette har de ikke informert oss om. 
Mye av den ekstra kostnaden for trappen var akkurat trappetrinnene. 
Det er også andre feil med trappen som tyder på at det ikke er helt riktig målt opp. 
Det viser seg at aktøren de har valgt også er konkurs.
Ved overtagelse la vi dessverre ikke merke til trappetrinnene da stegne var pakket inn i pappbeskyttelse.
Vi ønsker trappen vi opprinnelig bestilte og har signert kontrakt på. 

Noen som er kjent med hvilke rettigheter vi har her? 


MS1
  (trådstarter)
   #2
 2     4
I teorien burdet det være det, men utbygger mener de har levert et tilsvarende produkt.
   #3
 1 763     klippdalen     3
heh.. såh ifølge utbygger så er det altså greit å dra innom nærmeste sportsforretning å kjøpe madshusski til 10 000, men så leverer de salomon til ca samme pris.. og da gjemme seg under "tilsvarende produkt"......


jadda.. for alle som har kjøpt tesla tar til takke med volkswagen...... jadda. produktet er jo tilsvarende... men... virkelig... (jeg er vw mann, just sayin', men det det gjelder vw fra 90 tallet Laughing
   #4
 549     Stavanger     3
Høres ut som utbygger mener «en trapp er en trapp …» Som et minimum må de begynne med å dokumentere reelle kostnader for trappen som er installert. 

Jeg kan kjøpe kjøttdeig på Rema og hos en slakter, begge gjør jobben, men det er ikke «tilsvarende kvalitet».
   #5
 65     3
Står det i kontrakten at utbygger kan bytte leverandør eller levere «annen og tilsvarende vare ved behov? Hvis ikke det følger av kontrakten, og det er en mangel dere kan kreve rettet eller få prisavslag om de ikke kan/vil rette.