15 371    112    2  

tstol: Moderne enebolig i Stavanger

 108     0
Hei!
Me er ein liten familie med snart to små barn som for en måned siden kjøpte en tomt på Hundvåg i Stavanger. Tomten er 425 m2, ligger i et etablert boligområde og er tilnærmet flat. Det er endel utsikt fra 2.etasje mot sør og øst.
Me har fått ein lokal entrepenør med egen arikitekt til å tegne opp en enebolig for oss. Førsteutkastet var ganske ulikt slik me ønska det innvendig, men nå har me fått nye tegninger som begynner å ligne ganske masse på slik me vil ha det.

Situasjonskart med forslag til bolig sentralt i bildet:
tstol: Moderne enebolig i Stavanger -  - tstol

På den siste revisjonen er boligen flytta ca 1 m lenger sør slik at det blei passasje mellom enebolig og garasje.

Fasader:
tstol: Moderne enebolig i Stavanger -  - tstol
tstol: Moderne enebolig i Stavanger -  - tstol

Kjeller og snittegning:
tstol: Moderne enebolig i Stavanger -  - tstol

1. og 2. etasje:
tstol: Moderne enebolig i Stavanger -  - tstol

Me satser på å bruke heile kjelleren sjøl, men ha mulighet for utleie av hybel dersom f.eks økonomien vår skulle bli forverra. Angående soverom tenkte me to +hybelsoverom/bod i kjeller og to+gjesterom/Tv-stue i 1.etasje. Altså i utg.pktet 4 soverom. Ser Tv-stuen ble kanskje litt liten til å fungere som TV-stue på siste revisjonen (12m2)? Ellers står det carport på den eine tegningen, men det er egentlig dobbel garasje.

Tegnefasen er ikkje over ennå, så håper på innspel på både fasade/vinduer, men også på planløsninger. Alle kommentarer mottas med takk Smile

  (trådstarter)
   #1
 108     0
Ser at metoden med Printscreen ikkje ga så skarpe bilder. Dersom noen har bedre måter å poste bilder fra ei PDF-fil så bare skrik ut Smile
   #3
 1     0
Ser bra ut! Eg regne med at 3 rom nærmast utgangsdøra i kjelleren skal bli en potensiell hybel? Eller ennå mer? Hadde minimum fått inn et vindu i den ene av de to bodene på 8.8m2, ideelt sett begge. Det blir vel soverom og bad?
  (trådstarter)
   #4
 108     1
Takk! Ja, de tre romma skal vera mulighet for hybel ja. Tegningen for kjellaren er litt kryptisk siden det stort sett bare er skreve inn bod på alle rom, men andre rom på v.hånd når du går inn kjellerinngangen er bad. Der det står utvendig bod rett innenfor kjellerinngangen skal det vera et vindu og mulighet for soverom i hybeldelen. Rommet på 20m2 i kjellaren er planlagt som treningsrom/lekestue, men legger opp rør og elektrisk til kjøkken itilfelle me vil leige ut på et seinare tidspunkt Smile
  (trådstarter)
   #5
 108     0
Lenge siden sist oppdatering, men her er ein kort oppsummering av det som har skjedd siden sist:

1. Tegninger på anbud (aug -15): Me fekk tillatelse til å sende tegningene til to andre entreprenører for å hente priser fra dei.
2. Valg av totalentreprenør (sept): Viste seg å skille ca 300k på høgaste og lavaste anbud. Heldigvis var dei som hadde tegna huset for oss og som var favoritten vår fra starten også billigast, så då blei det et lett valg! Det blei Sørbø Hus som er ein middels stor, veletablert lokal bedrift som hovedsaklig bygger og selger eneboliger.
3. Nabovarsel (okt): Totalt 8 nabovarsel, heldigvis hadde ingen noken problemer eller kommentarer til det!
4. Byggesøknad (nov): Dette viste seg litt meir komplisert enn me hadde håpa på, siden saksbehandler i kommunen syntes BYA-% 34,9 var for høy. Etter flere runder frem og tilbake blei søknaden endelig godkjent i starten av februar -16. Lykke!
5. Oppstart graving (mars -16): Torsdag i forrige veka startet Kolnes maskin med å rydde eiendommen og grave byggegropa. Dei har då altså bare jobba ca to dager til nå, men foreløbig veldig fornøyd med effektivitet og fremdrift!

Skal etterhvert laste opp dei endelige hustegningane og satser også på å legge ut bilder og oppdateringer etter hvert som byggeprosessen går fremover.
Rekner med at ting går temmelig fort når dei nå først har satt igang. Var ein god følelse å sjå gravemaskinen på tomta og hva den hadde fått gjort etter bare ein dag!
   #6
 11     Rogaland     0
Fytti så jilt, så me seie på jæren!

Her må jeg følge med! Vi har også kjøpt oss tomt, og skal i samtaler nå snart med byggefirma + arkitekt. blir spennende Smile

Lykke til!
  (trådstarter)
   #7
 108     0
Takk for det! Me er jo nå ferdige med den prosessen som du skal i gang med, så bare gi beskjed hvis du lurer på noe!

Me er jaffal godt fornøyd med at en arkitekt som var ansatt i totalentreprenøren tegnet huset for oss. På den måten blei det både billige tegninger og prosjektleder(byggfagmann) var involvert i prosjektet fra første samtale. Dermed blei det også et praktisk hus som var relativt enkelt(billig) å bygge. Hvis ein først får arkitektfirma til å tegne huset, kan ein risikere at løsningene de har valgt viser seg dyre å bygge.

Også betryggende å ha ein kompetent, byggteknisk fagmann til å svare på all slags spørsmål fra den spede start av prosjektet Smile

   #8
 379     Buskerud     0
Hei

Hva måtte du betale for tegnejobben og jobben som ansvarlig søker? Jeg er i samme prosessen. Dette med dimensjonering av konstruksjoner, hvem pleier å utføre dette og hva bør det koste i tillegg til tegnejobben?
  (trådstarter)
   #9
 108     0
Eg betalte faktisk ingenting ekstra for det, det blei bare bakt inn i totalprisen. Likevel var Sørbø Hus billigare enn dei to andre entreprenørene som gav pris utifra ferdige tegninger.

Siden me valgte totalentreprenør (som har egen trelastforretning), tar dei seg av dimensjonering av konstruksjoner, så eg vet heller ikkje ka som er vanlig pris på det.
   #10
 11     Rogaland     0
Me ønske å bruke lokalegutter t bygging, så då må me ha arkitekt uten. (litt kjipt, menmen e tross alt ei lokale som me kjenne som ska tegna)
Hadde dåkk någen krav t utbygger? fastpris eller timebetaling? gjør dåkk någe sjøl? Smile