370    13    2  

Utførende ansvarsrett på betong

 11     0
Hei! 
Vi skal bygge ny bolig i nær fremtid og tenker å gjøre betongarbeider selv, men har kommet over en case når det kommer til ansvarsrett. Jeg har fått prosjekterende ansvarsrett på betongen, men i og med at det er jeg som skal utføre(thermomur) så mangler jeg den underskriften. Hvordan har andre løst denne problemstillingen? Jeg er snekker, men har ingen erfaring å vise til når det kommer til betong.

På forhånd, takk for svar! 

Ebe
   #1
 4 139     Vestlandet     0
Dersom det er en enebolig, så kan du søke selvbygger. Da må du sansynliggjøre at det vil bli gjort etter boka.
Signatur
   #3
 1 308     Sørlandet     0
Skrev bare at jeg har jobbet med betong i over 10 år i ett entreprenørselskap. Ingen spørsmål videre rundt det. I mitt tilfelle så er det jo sant da;)

Utover det tok jeg bare masse bilder og sparte alt av dokumentasjob i tilfelle spørsmål.
  (trådstarter)
   #4
 11     0
Okei, det er jo selvfølgelig en stor fordel. Faren min bygde selv med thermomur når han bygde på huset, så han stiller med litt erfaring. Pluss at min svigerfar er byggingenør og jobber med prosjektering av betong og stål. Håper dette er tilstrekkelig.
   #5
 1 308     Sørlandet     0
Om ikke firmaet heter snekker andersen så holder det kanskje å skrive at du har arbeidet som håndtverker i xx år og har prosjekt og byggingenør som rådgiver. I min kommune virket ikke dette så nøye. Må jo uansett ha ansvarlig søker.

(Disclaimer: Har ikke greie på dette. Jeg fikk ett forma som driver med byggtådgivning å både utforme og sende søknaden samt være ansvarlig søker)
  (trådstarter)
   #6
 11     0
Ja, jeg ser for meg at det skal holde.

Vi skal også bruke ansvarlig søker, og han ba oss om å innhente ansvarsrett(prosjekterende og utførende). Alle fag er i orden, bortsett fra utførelsen av betongen. Men, jeg ser for meg at det skal gå fint når jeg stiller selv.
HSt
   #7
 19 906     Sørum     0
Som selvbygger må han ha en ansvarlig kontrollerende? Det er liv å henvise til at man planlegger å få hjelp, de du rådspør får ikke noe ansvar

HSt
   #9
 19 906     Sørum     0
Selvbygger er minimum ansvarlig utførende, hvem er han i svaret over?