103    1    0  

Utvikling av tomt.

 5     0
Hei.

Eg tenkte at dette må være den rette plassen for å få noen innspel angående muligheter for utvikling av en eigendom/tomt som eg har moglegheit til å anskaffe. Har fått tilbud om å kjøpe den for rundt 2.5 mill.

Sjølve tomta er på 900m2, flatt tereng med et hus på. Huset er frå 1930, og det er noen som bur der i dag (Eg har ikkje sett inni huset). Eigendommen ligger i nærheten av sentrum, og her går tomter som ligger lenger unna sentrumskjernen for rundt 1.5mill for 400m2. Tilsvarende leiligheter i området går for rundt 3,3+ millioner.

Eg vurderer å kjøpe den eigendommen, rive huset som står der og oppføre noen boliger type dette (https://minheim.no/priser-boligvelger/). Dvs 4 leiligheter på rundt 80m2.

Er det noen som har erfaring med tilsvarende prosjekt, og kan sei noko om desse spørsmåla.

1. Kor mykje må eg rekne med i rivningskostnad?, er 500K for lite?
2. Kor stor margin pleier tilsvarande prosjekt å ha?
3. Kva er deres tanker om dette?, tatt i betraktning tida vi går i møte.

Alt av innspel er av interesse.   #1
 2 504     Asker     0
Alt handler om reguleringsplan og hvor i landet. Samt plassering av tomt (sol, utsikt etc). Her i området kan man ikke bygge annet enn enebolig på 900m2. Man må opp på 1200 m2 for tomannsbolig. Det sagt, mitt område er regulert for småhusbebyggelse eller hva det heter. Altså ikke for leiligheter.

Det sagt ville 2,5 mil for en tomt være et røverkjøp. Fort vekk helt pris av markedspris for enebolig tomt.

Rive kan du sikkert klare for 500k. Noen snakker om øvelse for brannvesenet etc, men ikke sett pengene dine på det.

Avhengig av hvor i landet vil det fort koste 30 000 pr m2 for å bygge. Særlig så smått som 80m2. Da blir det veldig stor tetthet av bad etc. Kanskje mer siden det nok er en del krav til flermannsbolig. Så sikkert 10 mil i byggekostnad.

Du bør overestimere mange av kostnadene og stor buffer, da dette kan svi godt.

Slike prosjekter er vanskelig å få nevneverdig lån til, så husk å skaffe deg god egenkapital her.

Selv ville jeg ikke turt noe slikt som dette. Kanskje jeg hadde turt enebolig, da jeg har erfaring med det fra egen bygging. Erfaringen er dåg at det er dyrt.
Signatur