38 755    50    18  

jzbig: vårt funkis prosjekt

 136     Romsdal     0
Da begynner vi endelig å se lyset i tunnelen, vi er riktig nok akkurat ferdig med tegninger, har tegnet alt selv og oversender nå alle tegningene til teknisk tegner som skal bygg teknisk tegne det jeg har tegnet, kan jo bli noen forandringer pga av tekniske løsninger osv, men håper på minst mulig forandringer om ikke kommune også skaper seg vrang. Vi planlegger å bygge huset i porebetong, og baserer oss på mye egeninnsats i de fleste fag. Blir innleie av folk på muring og pussing, samt noen andre fag. jobber slik at jeg har mye fritid og har familie med erfaring innenfor de fleste fagfelt.
I 1 etg blir det utleie leilighet og hybel, 2 og 3 etg blir vår.

Huset er på totalt 370 kvm + garasje og bod bak garasjen på 15 kvm

Huset ligger 84m over havet med utsikt utover fjorden,  fasaden mot sør, det kommer ingen hus foran som hindrer utsikten, ingen bak kun et på øst siden og et litt nedenfor på vest siden, men disse vil ikke hindre utsikten.
Siste redigering: 22. februar 2013 20:21:15 av psv021
jzbig: vårt funkis prosjekt - Fasade vest.jpg - jzbig
jzbig: vårt funkis prosjekt - Fasade øst 2.jpg - jzbig
jzbig: vårt funkis prosjekt - Plan1 fly mode.jpg - jzbig
jzbig: vårt funkis prosjekt - kjøkken2.jpg - jzbig
jzbig: vårt funkis prosjekt - Stue kjøkken 4.jpg - jzbig

   #2
 584     Midt-Norge     0
Ser finfint ut.  :)

Legg gjerne ut flere bilder og planløsninger.

Må man ikke ha sluse fra garasje til bolig?
   #4
 58     0
Dette så virkelig flott ut! Bra jobba.
Vi har nok ganske lik smak når det gjelder arkitektur :)
Vet ikke om du har kommet så langt, men hvor tenker du å kjøpe vinduene?
  (trådstarter)
   #5
 136     Romsdal     0
Vaskerommet på 26 kvm vil fungere som sluse, fra Sykkel mekke bod på 15 kvm blir bakerst i garasje delen. Vinduer kjøper jeg via en kompis som driver i byggebransjen, ca 90 kvm med vinduer for godt under 200 000 kr  inn til Norge, det er forresten samme firma som skal stå for ansvarsrett for bygging, viktig å ha gode bekjentskaper og gode innkjøps priser når man bygger slik, mye å spare kan man trygt si
   #6
 519     0
Bygger hus med 95m2 glassfasade i front.

Mitt tips er kjøp glass med høg kvalitet og egenskap.
Jeg kjøpte 3 lags Pilkington Activ Suncool 17/30 med : sikkerhetsglass innerst ,solbeskyttelse, og selvrensende glass(aktiv).

http://cms.pilkington.com/assetmanager_ws/fileserver.aspx?cmd=get_file&file_id=3610&digest=HTbquPzbCHJbktzkGpKzqg==&ct=pdf&file_name=D-Suncool_30-17no.pdf

U-verdi på glass er 0,56.  :)

Mvh

  (trådstarter)
   #8
 136     Romsdal     0
Da er vi endelig i gang... 10 mnd saksbehandlingstid har gått meg på nervene.

Og det er derfor en ekstra lettelse og få sette "spaden" i jorda

Mesteparten av utgraving av tomt er utført, vi brukte 5 dager på å kjøre ut ca 2200 m3 med masse. nå er det støttemurer som må opp for å komme oss videre med siste finpuss med maskin på byggegrop for plan 1.

Vi ønsket plasstøpte støttemurer forskalet med uhøvlet bord, men pga av at støttemurer må opp før vi kan komme oss videre, så tar det for lang tid med plassstøpte murer, derfor falt valget på Redi Rock støttemurer for biloppstillingsplass og snuplass nede ved vei, og siden de er produsert av en lokal bedrift som heter Aas betong rett borti nabolaget, så var leveringstiden kort

vi er ferdig med mur 1 (snuplass) av 2 som skal blir bygget med Redi Rock stein, mangler kun noen toppsteiner på den, begynner på mur nr 2 på lørdag ved biloppstillingsplass på førstkommende lørdag.

Resten av støttemuren blir bygget med 30 cm forskalingsblokk, for deretter å sette opp uhøvlet trebord forskaling foran ferdig mur av forskalingsblokk i ettertid.jzbig: vårt funkis prosjekt - rendering fasade.jpg - jzbig
jzbig: vårt funkis prosjekt - fasade snuplass.jpg - jzbig
jzbig: vårt funkis prosjekt - Tomt utgraving utsikt.jpg - jzbig
jzbig: vårt funkis prosjekt - Redi rock støttemur.jpg - jzbig
jzbig: vårt funkis prosjekt - render betong.jpg - jzbig
   #10
 525     Hølen     0
Uæææo, mega stort prosjekt. Heftig prosjekt og masse egenarbeid. Og utrolig flott planløsning. Blir morsomt å følge dere videre. Hvor lenge er byggetiden beregnet å bli på? Lykke til!
Signatur