7 175    31    0  

Tonymelony: Vi bygger alt på en plan.

 24     0
Hei. tenkte jeg ville dele litt av vårt byggeprosjekt. Vi bygger hus med alt på en plan + loftstue. Foreløpig er ringmuren kommet opp og elementene er bygget og ligger klare. Elektriker og rørlegger kommer til uken.
Huset er på BRA bolig: 182.9 kvm, BRA garasje: 79,9 kvm.
Endringer vi har gjort som ikke er på tegningene er:
Bod v/vaskerom er fjernet slik at vaskerommet blir større.
Inngangsdøren inn til garasje blir inn til vaskerommet og deretter dør fra vaskerom til garasje. (altså blir vaskerommet endaaa større).
Blir dør fra vaskerom og ut i hagen.
Badet blir 20 cm bredere og lengre, og det blir skyvedør istedet.

Hvis noen har noen gode tips ang bygging så mottas det med stor Takk!:)
Tonymelony: Vi bygger alt på en plan. - IMG_3507.JPG - Tonymelony
Tonymelony: Vi bygger alt på en plan. - IMG_3519.JPG - Tonymelony
Tonymelony: Vi bygger alt på en plan. - IMG_3531 – Kopi.JPG - Tonymelony
Tonymelony: Vi bygger alt på en plan. - IMG_3555.jpg - Tonymelony

   #1
 705     Vestlandet     0
Gratulerer med husbygging. Har dere fasadetegninger dere kan legge ut også?
  (trådstarter)
   #3
 24     0
Kjøkkenet vi skal har fra Sørlandskjøkken og heter Brekkestø. Det er i høyglans. Alltid vært glad i tradisjonelle kjøkken men dette falt jeg for med en gang. Dyrt var det heller ikke:)
Tonymelony: Vi bygger alt på en plan. -  - Tonymelony

I stue og kjøkken skal vi ha laminat.
Det stå mellom Pergo moderne grå eik longplank :
Tonymelony: Vi bygger alt på en plan. -  - Tonymelony

Eller pergo drivved eik longplank. Jeg heller mer og mer mot denne typen. Drivved benkeplate syns jeg også er kjempefint så det hadde evt blitt det også da:)
Tonymelony: Vi bygger alt på en plan. -  - Tonymelony
   #4
 17     0
Det ser kjempe fint ut:) Jeg kjøpte nettopp pergo laminat moderne grå eik til drømmehuset mitt. Kjempe fint gulv. Jeg sto mellom begge de typene som du gjør, men synest drivved eik vart litt for gult:/
  (trådstarter)
   #5
 24     0
så gøy å høre at du var fornøyd med grå eik:) Ser at drivveden kan bli litt gul. Spes når man skal ha mye gulv av den typen og. Hadde vært enklere kunne man sett det live med møbler og alt:)
   #6
 705     Vestlandet     0
Fint hus og fine valg. Det blir nok veldig deilig med integrert garasje.Hva skal dere ha på gulvet på soverommene? Skal dere ha vannbåren varme eller varmefolie?
  (trådstarter)
   #7
 24     0
Ja det blir deilig å slippe å ut for å komme inn i garasjen:) vi skal ikke ha vannbåren varme i huset. Det ble så dyrt og tar mange år før vi tjener det inn igjen. Blir varmekabler på kjøkken,stue,vaskerom,gang og badene. Vi har ikke vurdert varmefolie på soverommene ennå. Har du noe erfaring med det? Hva skal dere ha?

   #8
 705     Vestlandet     0
Spørsmålene om varme og om gulv på soverommene var to forskjellige spørsmål. Mente hvilket gulv dere tenker å ha på soverommene siden du bare nevnte at lamimaten skulle på kjøkken og stue. Neste spørsmål var om hvilken varmekilde dere skulle ha i huset.

Vi har ikke bestemt oss enda hva det blir hos oss. Må regne på kostnadene ved VBV om det svarer seg å investere i det uten egeninnsats. Hvis ikke tenker vi på varmefolie. Høres veldig greit ut. Jeg er har ikke noe erfaring med det enda, men det finnes flere tråder her inne om temaet. Synes det virker bedre enn varmekabler. (Og kanskje bedre enn VBV?) Elby kan nok svare på det meste du lurer på om varmefolie. http://www.byggebolig.no/el-varmeovn-el-varmekabler/varmefolie-hva-lurer-du-pa
https://vimeo.com/11879843

  (trådstarter)
   #9
 24     0
Gikk litt fort når jeg leste det.. Har ikke bestemt oss for hvilket gulv ennå, bare at det blir laminat. Og ett lyst gulv:) Men virket veldig greit med varmefolie under gulvene på soverommene. laminat er jo ganske kaldt. Takk:) skal sjekke ut:)
   #10
 705     Vestlandet     0
Jepp. Vi skal også ha laminat og har derfor spesielt lyst på gulvvarme. Ikke kjekt å stå opp fra sengen på et iskaldt gulv. Virker deilig med vegg-til-vegg-teppe, men det er upraktisk og ikke særlig allergivennlig. Jeg ville ha vurdert å ha varmefolie i stedet for kabler på stue og kjøkken også.