2 370    16    0  

Vi bygger Norhus Mocca på Ekebergåsen - Lierskogen

 12     0
Jippi, nå har vi skrevet under kontrakt på nøkkelferdig hus! Smile

Veldig spennende, og ganske skremmende. Vi er helt i starten av prosessen, vi har valgt ut en fin tomt i et nytt boligfelt i Lierskogen og valgt husmodellen Mocca fra Norhus. Husmodellen er i utgangspunktet tegnet som en sokkelbolig på skrå tomt, men vi har flat tomt og har gjort noen endringer. Planlagt ferdigstillelse er 2. kvartal 2018.

Samboeren min og jeg tegner og tegner og kommer opp med nye endringer / løsninger nesten daglig. Vi tar imot tips, synspunkter og meninger med glede!

Her er nåværende planløsning:
3D-visning:
Vi bygger Norhus Mocca på Ekebergåsen - Lierskogen - 3D.jpg - eirikaho


1.Etg:

Vi bygger Norhus Mocca på Ekebergåsen - Lierskogen - 1.etg.jpg - eirikaho

2.Etg:
Vi bygger Norhus Mocca på Ekebergåsen - Lierskogen - 2.etg.jpg - eirikaho

Fra nord:
Vi bygger Norhus Mocca på Ekebergåsen - Lierskogen - Nord.jpg - eirikaho

Fra øst:
Vi bygger Norhus Mocca på Ekebergåsen - Lierskogen - Øst.jpg - eirikaho

Fra sør:Vi bygger Norhus Mocca på Ekebergåsen - Lierskogen - Sør.jpg - eirikaho

Fra vest:Vi bygger Norhus Mocca på Ekebergåsen - Lierskogen - Vest.jpg - eirikaho

Plassering på tomten:
Vi bygger Norhus Mocca på Ekebergåsen - Lierskogen - Tomtplassering.jpg - eirikaho

  (trådstarter)
   #1
 12     0
Vi venter på prisestimat på tegningene nå! Skal holde dere oppdatert i prosessen Smile
   #2
 4     0
Gratulerer:) Nøkkelferdig er bra og byr på mindre bekymringer. Om du skal finansiere huset med byggelån bør du undersøke med banken om du selv kan engasjere en takstmann for å utføre byggelånskontroll siden det er du som betaler for tjenesten. Jeg fikk muligheten til å engasjere kontrollør selv og sparte mye på det ved å undersøke priser med flere. Prisene varierte fra 4 000 til 8 000 pr kontroll! Og når det blir alt fra 3 til 6 kontroller i løpet av byggeperioden blir det penger av det til slutt. Når du får tilbudene pass også på at du får priser som er inkluderer ALT, slik at du ikke får kjøring, bompasseringer, MVA ++ som tillegg etterpå.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 12     0
Takk for tips!

Vi har nå fått prisestimat fra utbygger! Det meste var som forventet, men garasjen var noe i overkant: 410.00,-. Jeg må få forsikret at den prisen innebærer gravearbeider, betongarbeider, tømrerarbeier, alle materialer, garasjeport, strøm, samt dekke og rekkverk til takterrassen før jeg takker ja til å inkludere garasje. Mulig vi kan trekke ut noe av arbeidet og gjøre det selv.

Med garasje kom prisestimatet på ca 5.000.000,- for nøkkelferdig bolig på ca 215 kvm BRA. Vi kommer til å trekke ut kjøkkenet og sette opp et IKEA-kjøkken, ellers kommer vi nok kun til å skifte ut noen veggfarger. Vi diskuterer å bytte ut det inkluderte tre-stavs parkettgulvet med 1-stavsparkett. Utover det kommer vi nok til å gå for det meste av det boligpakken inneholder.

Hvor mye vil dere anbefale å ha i buffer utover prisestimatet fra utbygger? Vi har sett for oss ca 300.000,- til garderober, baderomsinnredning og noe møblement (vi har det meste fra før).
   #4
 677     Vestlandet     0
Fint hus med praktiske løsninger. Vi skal også ha hovedetasje oppe og dobbel garasje med terrasse over. Har dere vurdert å ha en ekstra dør til garasjen slik at dere slipper å gå gjennom vaskerommet eller åpne porten? Gleder meg til å følge prosjektet deres. Smile
Skrev dere kontrakt før dere mottok prisestimatet??
  (trådstarter)
   #5
 12     0
Vi skrev under da vi visste prisen på husmodellen uten endringer. Så har vi gjort en del endringer etter det. Husmodellen var bl.a. tegnet som sokkelbolig for skrå tomt, men vi har gjort den om så den passer på vår relativt flate tomt.

Vi har igrunn ikke vurdert dør til garasjen før nå, men det skal definitivt taes opp til vurdering. Tusen takk for tipset! Smile

Vi var en tur på boligfeltet i dag og de har planert veien og begynt å grave grøfter. De første boligene er planlagt ferdig Q3 2017, vi er i et byggetrinn som er planlagt ferdig Q2 2018. Men det kan virke som ting kan bli noe forsinket (sjokk)
   #6
 14     Lier     0
Jeg har sett på kalkylene for 3 ulike eneboliger med ca tilsvarende størrelse som ditt hus. Kostnadene for forventede tillegg og sikkerhetsmarginer beløper seg til følgende:

Vi bygger Norhus Mocca på Ekebergåsen - Lierskogen - kalkyle.png - eirikaho

Som du ser kommer alle kalkylene høyere ut enn 300 000. Men det er posten for forventede tillegg som drar opp dette. Dere har jo et nøkkelferdig hus. Dermed burde det i utgangspunktet være begrenset med tillegg som skulle komme i løpet av byggetiden. Men som du sier har dere allerede planer for forandringer. Prøv derfor å på priset så mye som mulig av disse endringene og tilpass beløpet for forventede tillegg og se hvordan du kommer ut. Send gjerne en mail om du ønsker å få oppsettet tilsendt som et Excel ark som du kan benytte for å prøve deg litt frem. Epost adressen finner du på vår hjemmeside.
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 12     0
Liten oppdatering her angående garasjen.

Utbygger kan bygge en plasstøpt betonggarasje med takterrasse for ca 400.000, men det er dessverre noe over vårt budsjett.

Vi har fått et tilbud fra Jatak på ca 40.000,- for ferdig kappet konstruksjonsplank, der vi bygger garasjen selv i treverk. Har noen andre prøvd det? Det negative med treverk, er at bjelkene i taket må bli fagverksbjelker med en høyde på ca 55 cm, så taket tar en del av garasjehøyden. Takterrassen skal jo helst flukte med 2.etg som ligger ca 2.6 m over bakken. Det vil da gi en takhøyde på ca 2 meter i garasjen. Blir det for lite med en stasjonsvogn med takboks? Jeg antar vi kan grave litt, slik at såle og bakkeisolasjon til sammen gjør at garasjegulvet flukter med bakkeplan.

Ellers vurderer vi Jackon-elementer og hulldekker. Det blir noe dyrere, med en totalpris på ca 130.000,-. Da vil taket bli 25 cm tykt og gir en god del høyere takhøyde i garasjen, i tillegg til at hulldekker tåler jo alt, og vi kan bygge en vinterhage eller lignende på terrassen hvis vi skulle ønske det.

En annen ting som er smått irriterende med å bygge garasjen selv, er kravet om utvendig sportsbod. Vi kan ikke bygge garasjen samtidig som utbygger bygger huset, og vi kan ikke få ferdigtillatelse uten en utvendig sportsbod. Det vil si at vi må be utbygger sette opp et skur i et hjørne av tomten, som vi kan rive ned når garasjen er ferdig. regler ass.

Jeg kommer med flere oppdateringer når vi kommer lengre i prosessen Smile

  (trådstarter)
   #8
 12     0
Universel utforming - sluse

Hei!
Er det noen som er gode på regelverk og som kan si om følgende løsning følger regler om universell utforming?
Mer spesifikt: Jeg ser for meg en sluse fra garasjen til entreen. Slusen kan være delt i to der en del er vaskerom og en del er for wc og dusj. Må både vaskerommet og wc tilfredsstille kravene om snusirkel på 1.5 m, eller holder det at kun vaskerommet har en snusirkel?

Vi bygger Norhus Mocca på Ekebergåsen - Lierskogen -  - eirikaho
  (trådstarter)
   #9
 12     0
Hei hei!

Lenge siden siste oppdatering nå. De har akkurat støpt platen og antatt ferdigstillelse er primo juni 2018 Smile
Vi har gjort noen endringer siden sist, blant annet endret planløsningen i 1. etg, og sikkert en del annet også. Jeg føler vi har gjort endringer hver uke. Vi var en tur på tomten i går, og det var utrolig kult å se platen ferdigstøpt! Et prosjekt vi har planlagt så lenge begynner å bli ekte.

Legger ved noen bilder:

Vi bygger Norhus Mocca på Ekebergåsen - Lierskogen -  - eirikaho

Vi bygger Norhus Mocca på Ekebergåsen - Lierskogen -  - eirikahoVi bygger Norhus Mocca på Ekebergåsen - Lierskogen -  - eirikahoVi bygger Norhus Mocca på Ekebergåsen - Lierskogen -  - eirikahoVi bygger Norhus Mocca på Ekebergåsen - Lierskogen -  - eirikahoVi bygger Norhus Mocca på Ekebergåsen - Lierskogen -  - eirikahoVi bygger Norhus Mocca på Ekebergåsen - Lierskogen -  - eirikahoVi bygger Norhus Mocca på Ekebergåsen - Lierskogen -  - eirikaho
   #10
 685     0
Fint hus, og fin tomt, må være morsomt å ha begynt, fant dere løsning for garasjen, synes å se den er med?