(trådstarter)
   #271
 3,921     Asker     0
Tja. Er veldig avhengig av hvordan man vil ha det på soverommet. Men man kan nok bare skru ned temperaturen til 18 grader. Så blir det ikke nevneverdig varmt. Ville ikke trukket ut et rom når de først ruller inn. Er minimal kostnadsforskjeller.

Skal du ha flytsparkel som hos oss? Er hvertfall helt konge.
Signatur

   #272
 40     0
Planen er vel egentlig eksakt som dere. Gulventreprenøren legger trinnlydsplater, så kommer rør og flytesparkel. Det høres iallefall ut som en veldig bra løsning.

Ser over at du skrev at dere fant store prisforskjeller på male/sparkeljobben. Hva endte dere opp med der? Trakk dere det ut? Tips til kompetente folk?
   #274
 13     Østafjells     0
Da er det alvorlig mengder med vbv rør lagt inn. Totalt nå ca 1,3 km rør. 36mm trinnlyd er under, og alt flytstøpes imorgen. Helt rett, dønn stabilt og veldig lydtett gulv. Blir spennende å få gulvet opp til rett nivå.

Villadrømmen i Asker -  - Børhaug

Kjempekjekt å se hva du har fått til her. Takk for mange gode bilder og inspirasjon.

Skal til med hus selv hvor jeg ønsker vannbåren varme samt litt bedre lydisolasjon mellom etasjene. Her ser det ut som du har brukt trinnlydsplater uten ferdige spor for rørene. Jeg vurderer det samme men da 24mm trinnlydsplate og deretter 50mm avretningsmasse. Rørene blir 20mm som da overdekkes ca 30mm. På undersiden planlegger jeg hengende tak i de rommene hvor det er hensiktsmessig.

Våger meg derfor til et par spørsmål om du har tid og anledning:
- Er du fornøyd med lydisoleringen din mellom etasjene?
- Kanskje husker du også hvilke materiallag/tykkelser etasjeskillet består av?
- Hvor mange cm avretningsmasse ble lagt over rørene? Har hørt 30mm + tykkelse på rør skal være gullstandard (flis kan medregnes)
- Er det et lag med fiberduk som ligger over trinlydsplatene (grå med rutenett)?

Tusen takk Smile
Siste redigering: Monday, November 30, 2020 11:07:17 PM av Husbygger1234
  (trådstarter)
   #275
 3,921     Asker     1
Hei.

Lyden er helt konge. Dvs dempes veldig bra;) Ville helt klart gjort liknende dersom jeg bygget/bygger igjen.

Oppbygningen er over i bjelkene som følger:
- Sponplater
- 35mm trinnlydsplater (Quads-takk tror jeg de heter)
- rør
- 35-40mm flytsparkel ca. (Ikke jeg som gjorde dette)

«Nettet» du ser er bare tegnet på overflaten til mattene (kommer slik), og er vel til hjelp for å få rett avstand. Samt meget nyttig for meg da jeg har bilder av ALLE rør og rom. Vet nøyaktig hvor jeg kan og ikke kan borre dersom jeg må da jeg bare kan telle ruter, som jeg tror er 10cm. 


Forøvrig er det veldig kjekt underlag for både parkett og flis. Samt flis og parkett bygger ikke så mange mm forskjellig, så overgang gang/stue etc blir veldig bra. De støpte samtidig bad også tror jeg, så alt er veldig fint høydemessig. Mulig de ikke la plater, evt tynnere, på badet, for å få lik høyde som gulv på utsiden. Uansett er terskel veldig fin der.
Signatur
  (trådstarter)
   #276
 3,921     Asker     1
Har ikke kommet med mange oppdateringer på lenge her. Mest fordi vi bare bor og koser oss. Men laget meg et rekkverk her om dagen det kanskje er verdt å dele. Ville ha noe som plukket opp den stående kledningen, samt noe som vil gå sammen med det vi planlegger ellers av innramming, leveggen etc.

Kom derfor opp med et design hvor vi bruker stående spiler i dimensjon 28x45, fra Møre Royal Concise serien. Spillene er nesten saget i overflaten og en ganske kul kutt i radiusene på sidene.

Der fjernsyns kan synes fra to sider eller vi ønsker mindre innsyn kler vi på begge sider. Leveggen får en sort uv-bestandig duk (evt plate) i midten, samt belysning.

Villadrømmen i Asker -  - Børhaug
Signatur
   #277
 45     Stavanger     0
Hei.

Lyden er helt konge. Dvs dempes veldig bra;) Ville helt klart gjort liknende dersom jeg bygget/bygger igjen.

Oppbygningen er over i bjelkene som følger:
- Sponplater
- 35mm trinnlydsplater (Quads-takk tror jeg de heter)
- rør
- 35-40mm flytsparkel ca. (Ikke jeg som gjorde dette)


Plukker opp en detalj i tråden her mtp oppbygning av gulv over I-bjelke med vannborden varme. Har fått indikert at man må gå ned til cc 30cm på dragere i etasjeskiller når man skal flytesparkle over. Jeg tenker i utgangspunktet samme løsning som deg - med 40mm flytesparkel over schutz platene. Argumentet var visstnok at spon muligens ikke er stabilt nok for å flytesparkle over - med mindre cc reduseres til 30cm. Mulig dette bare gjelder rom som skal fliselegges og ikke har så mye betydning i andre rom. Husker du om det ble gjort noen vurderinger i ditt tilfelle?

Ellers takk for gode bilder og informasjon - kjekt å følge Smile

  (trådstarter)
   #278
 3,921     Asker     1
Tror det er cc 60 her. Kan nevnes at han som var prosjektleder er en av de som bidrar til sintef bygforsk, så ikke bekymret for at det ikke er dimensjoner rett. Men er jo avhengig av bjelkene, m.m
Signatur