2 293    24    7  

Villdrømmen i Oslo

 69     Oslo     0
Hei,

sterkt inspirert av Børhaug sin fantastiske byggetråd, starter jeg denne blaugen. 

I dag skriver vi fredag 18. oktober 2019. I morgen kommer gravemaskinen til tomta, og mandag morgen begynner et fem uker langt trekantdrama mellom Dynamitt-Harry, gravemaskinføreren og lastebilsjåføren.

Nå er ikke dette byggeprosjektet en villa, da, men en tomannsbolig. Vi skal bygge på en tomt som er ganske skrå, og det blir elementbasert skall.

Etter ti måneders kamp mot Plan- og bygningsetaten er det en glede at vi endelig kan begynne! Ikke mye godt å si om den etaten der, men skal spare dere for detaljene.

Jeg har montert et timelapse-kamera ved tomta for dokumentasjon og forlystelse. Dersom jeg får tillatelse av entreprenørene legger jeg ut filmene her fortløpende. Det mest spennende å se på er vel kanskje grunnarbeider og når elementene monteres, kledning festes og når hagen utformes.

Jeg kommer tilbake med tegninger og flere detaljer siden. Måtte bare få sparket i gang denne tråden!

  (trådstarter)
   #1
 69     Oslo     0
Siste redigering: 21. oktober 2019 20:29:57 av Innebandy
   #2
 3 640     Asker     0
Så kult. Gleder meg til å se tegningene. Selv er det kun to dager med tømrere, 2-3 uker med andre fagfelt + litt egeninnsats (gulv kjøkken). Så håper på jul i nytt hus. Får håpe dere er inne neste år.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 69     Oslo     0
Fantastisk at dere snart er ferdig! Det må være en god følelse Smile. Men hva skal man finne på når man ikke har et slikt prosjekt å bruke tid på lengre...

Hvis det er greit for deg, Børhaug, så tar jeg gjerne en tur innom slottet ditt i Ånnerudskogen en dag. Har en god venn som bor der, så da kan jeg både besøke han og husnerde litt med deg hvis det passer...

I dag er det ingen fremdrift på tomta. Lastebilsjåføren kan ikke begynne før i morgen tidlig. Men da skal kvist og jord fraktes vekk, og det som skal bli byggegruben skal skrapes og renses. Planen er at Dynamitt-Harry rykker inn på mandag.
  (trådstarter)
   #4
 69     Oslo     2
Skytebasen møtte opp til avtalt tid og har i løpet av ca en uke sprengt vekk 850 m3, som blir til gode 1700 m3 sprengstein å transportere vekk. Det ble så mye stein på tomta at sprenging måtte settes på vent. Denne uka har det gått i ett med borttransportering av stein. På mandag kommer Harry tilbake for å sprenge seg ferdig.

Vi har tegnet ferdig alle husendringer og sender inn endringssøknad til kommunen nå. Siden det var en treukers byggesak til å begynne med, så håper jeg at også endringssøknader behandles innen tre uker.

Oppdaterer tråden med ny time-lapse og hustegninger straks!

  (trådstarter)
   #5
 69     Oslo     0
På tiden med noen tegninger, vel? Seksjonen til høyre skal jeg bo i, seksjonen til venstre skal selges når huset står ferdig.


Underetasje, adkomstetasje vendt mot nord

Villdrømmen i Oslo - Kjeller.PNG - Innebandy
  (trådstarter)
   #6
 69     Oslo     0
På tiden med noen tegninger, vel? Seksjonen til høyre skal jeg bo i, seksjonen til venstre skal selges når huset står ferdig.


Underetasje, adkomstetasje vendt mot nord

Villdrømmen i Oslo - Kjeller.PNG - Innebandy


Førsteetasje, soveromsavdeling. Utgang til hage via repo i trapp mellom denne etasjen og toppetasjen:

Villdrømmen i Oslo - Første.PNG - Innebandy


Toppetasje med store vinduer mot nord (utsikt), utgang til drivhus og adkomst til hage via drivhus eller ned trappen til repoet mellom første og andre:

Villdrømmen i Oslo - Andre.PNG - Innebandy

Vi lager et spiskammers slash grovkjøkken for å gjemme unna oppvaskmaskin og kjølehjørne, samt alle tørrvarer, sjeldent brukte kjeler med mer. Et glemt rom i det moderne hus, vi gjeninnfører det Smile
  (trådstarter)
   #7
 69     Oslo     0
Hagen planlegges samtidig som resten av huset. Dette er veeeeldig foreløpig, for her mangler det å ta hensyn til reguleringsplan, lover og regler. Landskapsarkitekten ferdigstiller i løpet av uka, oppdaterer når det er klart.

Villdrømmen i Oslo - hage1.PNG - InnebandyVilldrømmen i Oslo - hage2.PNG - Innebandy

  (trådstarter)
   #9
 69     Oslo     0
Grunnentreprenør er så og si ferdig. Neste uke grøftes det til vann og avløp, rørlegger kobler til, og det etableres oppstikk. Så er det juleferie. 7. januar begynner støping, forskaling og sprøytemur.

I tiden som har gått siden sist, har jeg bestilt to kjøkken fra JKE, valgt kledning, bestilt vinduer, balkongdører og ytterdører, kjøpt basseng og bestilt bergvarmeboring. Penga flyr! :O.

Nå må jeg ta stilling til hvilke vegger innvendig som skal få andre materialer enn standard gips. Jeg tenker at en del vegger kan få et hardere alternativ som er enklere å feste ting i, og da går jeg trolig for Gyproc Habito:

https://www.gyproc.no/gyproc-habito-en-skrufast-gipsplate-til-robuste-vegger

   #10
 9     0
Hei Innebandy og gratulerer med spennende prosjekt! Ser veldig bra ut.
Fin vinter å gjøre grunnarbeider dette.

Ser du nevner timelapse, hva slags utstyr bruker du til dette? Noen tips? 🙂
Skal selv i gang med husprosjektet ila. våren/sommeren og vil lage timelapse, men ikke endt opp med noen god løsning for å ta bildene/filmen. Søkt litt rundt på nettet(og her på byggebolig) og vurdert bla. GoPro.
Trenger vel god plassering og evt. skjerming mot vær med kamerahus(evt. naboens husvegg/takutstikk), kanskje også tilgang på strøm avhengig av hva slags kamera.