Bra tråd og bra utførelse på det som er lagt ut her. Stilig hus også.
Har fundert litt på hvordan jeg skal støpe teknisk rom for å hindre flanketransmisjon. Den rammen du har bygget, hva er den laget av? Regner med du støper den ned og fuger kanten i toppen.
Kan jeg spørre hva du måtte betale for støpearbeidet? Vi kommer også til å sette bort dette.
Takk takk. Jeg har også tenkt litt før jeg kom på den rammen. Kappet en 15mm plate som var 120 bred i 4stk 30cm biter. (embalasjeplate for å beskytte en palle med plater) Men kan jo bruke det meste sikkert, så også litt på 30cm hobbyplate hos Byggmax. Disse er 18mm og sikkert litt mer solide.. Men hadde nå denne embalasjeplaten liggende. Jeg laget den altså noe høyere enn ringmuren, så den stikker opp over ferdig gulv for å kunne fjerne den + forsterke i toppen med 2x4. De som støper bruker laser uansett, så er ikke spesielt viktig at rammen flykter akkurat med topp av gulv. Satte bare noen stifter i hjørnene, stivet av med 2x4 i toppen før støping. De hullene du ser er for å få inn gulvvarmerør i teknisk rom, jeg vil fjerne rammen etter støping så det kan ikke være treverk under rørene. Løste dette med å sette inn 5cm isopor på høykant i disse hullene og skumme rundt. Isoporen forblir nedstøpt. De fylte betong på begge sider av rammen samtidig, slik at den ikke skulle kollapse.
Hos meg har jeg også senket gulvet i teknisk rom 15cm (droppet øverste isolasjonslaget) Det betyr at det er ganske enkelt å få dratt opp denne rammen etter støping. Men kan skru inn en bit med 2x4 fra innsiden og bruker spett/kubein til å presse opp rammen. Har fjernet denne nå, gikk ganske greit å få opp en og en side, siden de kun var stiftet sammen i hjørnene med 2 stifter. Så nå er det helt hult 15mm mellomrom, skal ha dyttestrimmel eller byggskum ned i hulrommet. Siden jeg flyttet platen i teknisk rom ned 15cm og platene er 9cm tykke så vil de ikke ha kontakt med hverandre uansett.
Det er bare noen dager siden støping så har ikke fått regning enda. Jeg hadde betongfolkene på timen, 550+mva/time. De var 3 stk og var der ca 6 timer. Bør altså bli rundt 9900+mva for selve støpearbeidet. Hos meg gikk det en del tid bort i å vente på betongbiler, siden det var vanskelig å beregne hvor mye som gikk med. Ble til slutt 28m3 betong. Siste bilen hadde bare med seg 1m3 I tillegg kommer jo betongprisen, de som støper har litt påslag på betongen, men ikke så mye.. Men husk at betongprisen blir mer enn oppgitt m3 pris. Dette da det finnes mange tillegg.. Pumpebil, venting pumpebil, vintertillegg++
Jeg har regningen fra betong i bassengveggene. (Kvalitet: B30, Mengde: 12m3) Betong: 1170,-/m3 Transport betong: 180,-/m3 Vintertillegg: 35,-/m3 Betongpumping mengde: 34,-/m3 Betongpumping tid: 995/time (4timer) Ekstra tømmetid: 190,- (1stk)
Forresten utrolig greit å tegne huset i 3D, det gjør det mye enklere for produsentene å tegne inn sine systemer. F.eks. gulvvarme og ventilasjon. De slipper å måle fra papirtegning og tegne det på nytt. Og så ser de enkelt hvor stendere kommer slik at de kan tegne etter det.
Fikk tegning på ventilasjonen i går. Jeg gikk for til og fraluft i alle rom. Merkostnaden ble faktisk under 4000kr ink mva! Da slipper jeg 12 åpninger under dører og kan bruke pakninger, bør gi bedre lyd og temperaturisolering mellom rommene.
På VBV har jeg også lagt egne kurser for så og si alle rom. Stue/kjøkken fikk hele 5 kurser. Tenker å styre alle individuelt. På snøsmelting kan en da velge å kun varme opp hjulspor eller hele veien. Og hvor langt i fra bygningen man vil smelte snø. Det ble noen meter med rør da
Materialene har også kommet, flatpakket og med god monteringsveiledning. Ganske genialt system med pre-cut ser det ut som. Gode erfaringer med konstruktør og pakke fra Optimera så langt iallefall
Kjapt spørsmål: Jeg gikk for til og fraluft i alle rom. Merkostnaden ble faktisk under 4000kr ink mva! Da slipper jeg 12 åpninger under dører og kan bruke pakninger, bør gi bedre lyd og temperaturisolering mellom rommene.
Jeg foreslo en lignende løsning for vår utbygger (kun soverom) og han mente at vi da måtte oppgradere selve ventilasjonsanlegget til et kraftigere, med en høy merkostanad. Kunne du ha til- og fraluft i alle rom uten å gå opp på ventilasjonsanlegget? I så fall må jeg ta en ny runde med ham på dette.
Jeg har i utgangspunktet valgt det største aggregatet, har litt å gå på. Selger jeg snakket med først mente også at en da mulig måtte ha flere aggregater. Men teknisk person som beregner og tegner hos systemair gidde ikke beskjed om noen problemer med dette.
Her er innreguleringstabellen jeg har fått. Ser ut til at aggregatet skal klare å levere det som er beregnet i hvert rom.
Jeg lurer uansett på å montere elektrisk justerbare spjeld på til og fraluft i alle rom, slik at jeg kan kjøre behovstyrt regulering.. Altså få god ventilasjon der det trengs og når det trengs. Dette kan fort bli utrolig dyrt siden slike spjeld koster flere tusen kr. Men har funnet noen rimelige fra Kina som jeg funderer litt på om jeg skal teste med.
Kan jeg spørre hva du måtte betale for støpearbeidet? Vi kommer også til å sette bort dette.
Da har jeg fått siste regning på plate/ringmur. Positiv overaskelse i budsjettet for en gang skyld. Dette da jeg egentlig ikke hadde planer om å gjøre alt arbeidet selv. Hadde opprinnelig satt av 313.000 totalt. Totalsum for ringmur og plate kom på 203.000 ink. mva noe som må sies å være veldig bra med tanke på nesten 100 løpemeter ringmur og 270m2 stor betongplate. (9cm tykk)
Wow! Så spennende prosjekt Vi bygget også huset selv, da med Nordbohus som satte opp råbygget og vi tok over. Heftig prosjekt, vi ser enden på nå! Gleder meg til å følge med videre. Lykke til!
Forresten veldig bra system med precut. Veggene kan nesten hvem som helst slå sammen. Hver eneste stender og svill er merket med et nummer. Det er også merket på svillene hvor stenderne skal stå og hvilken stender som skal hvor. Og det er ikke brukt sag et eneste sted til nå
Jeg har fått hjelp av profesjonelle snekkere i to dager. Da er så og si alle veggene satt sammen og noen er reist.
270 takhøyde føles ekstremt mye høyere ut enn 240. Bjelkelaget skal over veggen der igjen.
Og vinduene jeg har tegnet ble utrolig mye større i virkeligheten enn på tegning. Ser ut som vi faktisk får litt utsikt fra badet til høyre her, uten innsyn
Har fundert litt på hvordan jeg skal støpe teknisk rom for å hindre flanketransmisjon. Den rammen du har bygget, hva er den laget av? Regner med du støper den ned og fuger kanten i toppen.
Kan jeg spørre hva du måtte betale for støpearbeidet? Vi kommer også til å sette bort dette.
- Rådgivende ingeniør areal og samferdsel som yrke.
- Personlig opptatt av byggtekniske løsninger. Har også et lite gravefirma sammen med min far.
Skriver her som privatperson om ikke annet er beskrevet.
Kappet en 15mm plate som var 120 bred i 4stk 30cm biter.
(embalasjeplate for å beskytte en palle med plater)
Men kan jo bruke det meste sikkert, så også litt på 30cm hobbyplate hos Byggmax. Disse er 18mm og sikkert litt mer solide.. Men hadde nå denne embalasjeplaten liggende.
Jeg laget den altså noe høyere enn ringmuren, så den stikker opp over ferdig gulv for å kunne fjerne den + forsterke i toppen med 2x4.
De som støper bruker laser uansett, så er ikke spesielt viktig at rammen flykter akkurat med topp av gulv.
Satte bare noen stifter i hjørnene, stivet av med 2x4 i toppen før støping.
De hullene du ser er for å få inn gulvvarmerør i teknisk rom, jeg vil fjerne rammen etter støping så det kan ikke være treverk under rørene. Løste dette med å sette inn 5cm isopor på høykant i disse hullene og skumme rundt.
Isoporen forblir nedstøpt.
De fylte betong på begge sider av rammen samtidig, slik at den ikke skulle kollapse.
Hos meg har jeg også senket gulvet i teknisk rom 15cm (droppet øverste isolasjonslaget)
Det betyr at det er ganske enkelt å få dratt opp denne rammen etter støping.
Men kan skru inn en bit med 2x4 fra innsiden og bruker spett/kubein til å presse opp rammen.
Har fjernet denne nå, gikk ganske greit å få opp en og en side, siden de kun var stiftet sammen i hjørnene med 2 stifter.
Så nå er det helt hult 15mm mellomrom, skal ha dyttestrimmel eller byggskum ned i hulrommet.
Siden jeg flyttet platen i teknisk rom ned 15cm og platene er 9cm tykke så vil de ikke ha kontakt med hverandre uansett.
Det er bare noen dager siden støping så har ikke fått regning enda. Jeg hadde betongfolkene på timen, 550+mva/time. De var 3 stk og var der ca 6 timer. Bør altså bli rundt 9900+mva for selve støpearbeidet.
Hos meg gikk det en del tid bort i å vente på betongbiler, siden det var vanskelig å beregne hvor mye som gikk med. Ble til slutt 28m3 betong. Siste bilen hadde bare med seg 1m3
I tillegg kommer jo betongprisen, de som støper har litt påslag på betongen, men ikke så mye.. Men husk at betongprisen blir mer enn oppgitt m3 pris. Dette da det finnes mange tillegg.. Pumpebil, venting pumpebil, vintertillegg++
Jeg har regningen fra betong i bassengveggene. (Kvalitet: B30, Mengde: 12m3)
Betong: 1170,-/m3
Transport betong: 180,-/m3
Vintertillegg: 35,-/m3
Betongpumping mengde: 34,-/m3
Betongpumping tid: 995/time (4timer)
Ekstra tømmetid: 190,- (1stk)
Fikk tegning på ventilasjonen i går.
Jeg gikk for til og fraluft i alle rom. Merkostnaden ble faktisk under 4000kr ink mva!
Da slipper jeg 12 åpninger under dører og kan bruke pakninger, bør gi bedre lyd og temperaturisolering mellom rommene.
På VBV har jeg også lagt egne kurser for så og si alle rom. Stue/kjøkken fikk hele 5 kurser. Tenker å styre alle individuelt. På snøsmelting kan en da velge å kun varme opp hjulspor eller hele veien. Og hvor langt i fra bygningen man vil smelte snø.
Det ble noen meter med rør da
Ganske genialt system med pre-cut ser det ut som. Gode erfaringer med konstruktør og pakke fra Optimera så langt iallefall
Kjapt spørsmål:
Jeg gikk for til og fraluft i alle rom. Merkostnaden ble faktisk under 4000kr ink mva!
Da slipper jeg 12 åpninger under dører og kan bruke pakninger, bør gi bedre lyd og temperaturisolering mellom rommene.
Jeg foreslo en lignende løsning for vår utbygger (kun soverom) og han mente at vi da måtte oppgradere selve ventilasjonsanlegget til et kraftigere, med en høy merkostanad. Kunne du ha til- og fraluft i alle rom uten å gå opp på ventilasjonsanlegget? I så fall må jeg ta en ny runde med ham på dette.
Selger jeg snakket med først mente også at en da mulig måtte ha flere aggregater. Men teknisk person som beregner og tegner hos systemair gidde ikke beskjed om noen problemer med dette.
Her er innreguleringstabellen jeg har fått. Ser ut til at aggregatet skal klare å levere det som er beregnet i hvert rom.
Jeg lurer uansett på å montere elektrisk justerbare spjeld på til og fraluft i alle rom, slik at jeg kan kjøre behovstyrt regulering.. Altså få god ventilasjon der det trengs og når det trengs. Dette kan fort bli utrolig dyrt siden slike spjeld koster flere tusen kr. Men har funnet noen rimelige fra Kina som jeg funderer litt på om jeg skal teste med.
Da har jeg fått siste regning på plate/ringmur. Positiv overaskelse i budsjettet for en gang skyld. Dette da jeg egentlig ikke hadde planer om å gjøre alt arbeidet selv.
Hadde opprinnelig satt av 313.000 totalt.
Totalsum for ringmur og plate kom på 203.000 ink. mva noe som må sies å være veldig bra med tanke på nesten 100 løpemeter ringmur og 270m2 stor betongplate. (9cm tykk)
Materiell ringmur (elementer + armering): 36.000,-
Materiell plate (isopor+armering): 52.000,-
Radon materiell: 16.000,-
Betong: 81.000,-
Innleid støpearbeid: 18.000,-
- Rådgivende ingeniør areal og samferdsel som yrke.
- Personlig opptatt av byggtekniske løsninger. Har også et lite gravefirma sammen med min far.
Skriver her som privatperson om ikke annet er beskrevet.
Og det er ikke brukt sag et eneste sted til nå
Jeg har fått hjelp av profesjonelle snekkere i to dager. Da er så og si alle veggene satt sammen og noen er reist.
270 takhøyde føles ekstremt mye høyere ut enn 240. Bjelkelaget skal over veggen der igjen.
Og vinduene jeg har tegnet ble utrolig mye større i virkeligheten enn på tegning.
Ser ut som vi faktisk får litt utsikt fra badet til høyre her, uten innsyn