Hek
   #11
 120     Evenskjer/Harstad     0
Jøsses, er i sjokk ang tomteprisene der nede Smile Man må jo ha en sinnsykt bra jobb for å få lån til tomt og bygge hus:)

Jeg er glad jeg får tomt, betaler kun prisen kommunen skal ha for å skille den ut Smile
Signatur

   #12
 29     Stavanger     0
Hei

Eg e nok i samme situasjon som dere har vært oppi. Har vært i kontakt med både fjogstad og klepphus uten å få det helt store kicket på tegninger eller pris. Har dere bestemt oss for å snakke med RAMP. Hvordan fungererer det med disse i praksis. Tar de seg av alt papirarbeid med søknader og anbud , logistikk med forskjellige entrepenører?

Hva har det kosta å benytte disse som arkitekter?

Hvor mye BRA har dere på boligen og hva kommer totalbudjsettet på?

  (trådstarter)
   #13
 944     Rogaland, Sola     0
Hehehe du har tatt den runden du også, vi brukte jo masse tid på dette desverre. Kom endelig i gang med ramp i januar i år da hadde vi vel ventet mellom 6-8mnd fra vi satte oss opp på lista. De har en deeel å gjøre så er litt ventetid .

Ramp har tatt seg av alt for oss som har med tegninger å gjøre, samt sende inn søknad, de kan kontakte byggfirmaer for deg også, dette har vi valgt å gjøre selv, d draaar jo fort penger når de tar 1200kr timen +moms.

Det vi har brukt av ramp nå har kostet oss rundt 300,000 totalt regner vi med. De har en sånn pakkepris til 300.000, vi hadde trodd vi skulle få det billigere og tok det på timer pga alt forarbeidet vi har gjort med andre firma, men kommer allikevel på dette pga de tegnet også uteområdet vårs.

Budsjettet vårt et delt opp i maaaange ledd, vi skal gjøre betong, muring, elektro, rør, og maling selv. Det eneste vi skal ha fagfolk til er tømmerareid så vårt budsjett er kansje ikke så reèlt for andre iogmed vi får ganske rabbatterte priser på de andre tingene. Men selvet huset bare tømmer regner vi med at ligger på 2-2,5. Kommunen behandler søknaden nå så vi håper å få sendt ut anbud nå, ramp er ikke helt gira på å lage tegninger til anbud med mindre søknaden er godkjent, rammesøknad tar jo 3mnd Sad

Alt i alt anbelfaes ramp på det varmeste, de har jo også tegnet en del for klepphus derfor vi gikk dit først, men eneste cluet da er at ramp tegner og klepphus bygger det koster deg nok mye mer en å velge ut byggfirma selv.

Har dere tomt selv, evt hvor da? Hvor lang er eller har dere kommet i prosessen?
   #14
 29     Stavanger     0
Heisan! Vi har tomt på stangeland i sandnes og har holdt på i ca 4 måneder nå med klepphus, fjogstad og vært litt i kontakt med coloss og nordbohus. Skal ha et møte med Ramp på torsdag førskommende. Har fått tre fulle hus tegnet og priset i blanding av tre og mur fra disse men har alltid ønsket et rent murhus. Håper å bygge ca 350kvm Bra inklusive kjeller pluss to etasjer, men takterrasser over garasje og deler av bolig, Syntes mye av det vi har fått har vært fint, men dyrt. Har klar formening om at vi helst vil ha mur og etter å ha snakket med murer firma som kan sette opp bolig i leca iso 35 tror jeg ikke kvadratmeterprisen blir så forskjellig. Dersom ventetiden fortsatt er som du nevnte er jeg redd vi ikke kan drøye så lenge , men må lete etter andre løsninger. Vi trengeregentlig hjelp til fasadene og har alle rom og mål klart (tror vi da Smile ) 300000 inkludere det også at de tar seg av samkjøring og logestikk mellom entrepenørene?  Vi har et total budsjett på 7 mill uten tomt, og satser på ca 20000 pr kvm. Da med ene etasjen som kjeller. Hvilket inntrykk har dere av prisene som Ramp opererer med?
  (trådstarter)
   #15
 944     Rogaland, Sola     0
Vi var også innom murhus eller fasadeplater i betong mur og dette koster da rundt 25% over vanlig trepriser kom vi frem til, men pga strenge reguleringsplaner og pga økonomi gikk vi tilbake på tre:)


Heheh vi hadde OGSÅ alt uten om fasadene iteorien klare, men ettersom vi begynte forandret vi hele huset vi har nå like mye kvadratetmeter som når klepphus tegnet for oss, men huset virker såååå mye mer udnyttet enn tidligere føler virkelig vi har fått valuta for pengene. Ramp kan også ta seg av snakket mellom entrepenørene ja men somsagt faller dette uten om de 300.000 som extra timer...

Vårt helthetsintrykk av ramp er veldig veldig bra, men det har vært en langprosess for vår del er det to år siden vi kjøpte tomta å hadde jo i grunn tenkt at vi skulle ha flyttet til nå men istdenfor er ikke huset påbegynt engang....  Vi tenkte også at vi aaaalldri ilivet kom til å bruke så lang tid som vi har gjort siden januar med ramp siden vi hadde såååå mye fra før av, men desverre gjorde det jo d kommer heletiden på noe nytt, nye løsninger og forandringer balbalabla :)

Men ta et møte med ramp, han som har tegnet vårt hus er Per Joar, men bærer vel også litt preg av HansOlav han som begynte så overtok perjoar, pga de hadde veldig mye å gjøre:) Anbelfaes på det varmeste fra min side jafall.

Ps må bare spørre om tomta di er regulert til flatttak? Ramp sa tilidigere til oss at den kommunen di kjente til som var vanskeligt var nemlig sandnes, vi syns vi slet med sola likksom, men der var det jafall regulert til flatt tak:) ET MUST!:)
  (trådstarter)
   #16
 944     Rogaland, Sola     0
Etter en lang og kald vinter, er endelig huset tett og nesten alle vinduene er på plass. Gjenstår bare noen få på terasseoverbygget :)

Vinduene er laget på mål og er rene aluminiumsvinduer:) Alle vinduer som er i hjørner er limt sammen Smile

Nå gjenstår bare enda mer egeninnsats så forhåpentligvis kan vi flytte inn i slutten av sommeren Smile
Endelig er vinduene i huset på plass *bilder* - vindu1.jpg - zoodels
Endelig er vinduene i huset på plass *bilder* - vindu2.jpg - zoodels
Endelig er vinduene i huset på plass *bilder* - vindu3.jpg - zoodels
Endelig er vinduene i huset på plass *bilder* - vindu4.jpg - zoodels
Endelig er vinduene i huset på plass *bilder* - vindu5.jpg - zoodels
   #17
 492     Trondheim     0
Det så ut som det kommer til å bli ett fint bygg.

Har du tegninger liggende ute av det?
Ang liming av hjørnevindu: Hvor stor ekstrakostnad er det for en slik løsning og klarer man å beholde u-veri i skjøten?

  (trådstarter)
   #18
 944     Rogaland, Sola     0
Fasade & plantegningene på huset ligger litt lenger opp i tråden.

Usikker på hvor stor extra kostnad det var å få vinduene limt vi fikk bare en pris på hele pakken med alle vinduer & dører i en pris, men kan nok regne med at de har vært med på å dra prisen litt opp Smile U-verdien d må jeg nesten sjekke opp med min samboer usikker på akuratt d der Smile