83    2    0  

Åpne for trapp ned i garasje - søknadspliktig og hvordan løse gasstetthet?

 10     Oslo     0
Bor i en "kjedet enebolig" med garasje som dekker hele underetasjen. 
Denne er adskilt fra resten av huset, og er støpt i armert betong. 

Garasjen under huset er veldig stor, og vi bruker kun litt over halvparten til to biler.
Det hadde vært utrolig praktisk med en trapp fra gangen oppe og ned i garasjen, da jeg hadde sliuppet å gå ut og åpne garasjeporten på vinterstid for å bruke hobbyrommet, pluss man kan gå rett opp med barn etc når det er dårlig vær. Så kun fordeler egentlig.

Arbeidet som jeg kan se innebærer kjerneboring/kutting av betongen, pluss legge nye fliser og varmekabler rundt der åpningen blir. Og bygge trapp ned. Det er nettopp satt opp en ganske massiv stålbjelke i nærheten av der en eventuell åpning vil bli, så bæringen der er ivaretatt.
Men regner med at rommet må gasstettes før man kommer til garasjen.

Så er spørsmålet om dette er søknadspliktig?
Og i hvilken grad må man søke?
Er det spesielt vanskelig å gjøre dette gasstett?

   #1
 2 938     Akershus     0
Tipper at dette må søkes om, da dette antakeligvis blir definert som bruksendring av garasjen.
Mulig at det er tilfredsstillende å ta en forenklet søknad.

Det du trenger er en sluse, i de tilfellene der vi har bygget direkte adkomst fra garasje og inn i boenhet, har slusen ikke hatt spesielt fokus på gasstetting, men bare ledet inn i et rom som ikke er ment for varig opphold, i et tilfelle var dette et vaskerom. Det eneste jeg husker vi gjorde i forhold til gasstetthet, var å plaste på garasjesiden, samt å fuge med silikon rundt døra (som var en vanlig ytterdør) som ledet inn i vaskerommet. Men nei, det er ikke vansgkelig å gjøre gasstett!

Det som er vel så viktig som en (gasstett) sluse er å tilfredsstille eventuelle brannkrav som helt sikkert utløses av dette, med et hull i dette dekket er det en reell fare for brannspredning opp i etasjen over dersom man ikke gjør dette etter boka!


.Thag
Signatur
HSt
   #2
 24 945     Lillestrøm kommune     0
I en sluse er det en dør inn til garasje (brannklasse) og en dør videre inn i boligen

Hvordan en sluse med åpen trapp da ser ut vet jeg ikke, enten må trappen bygges inn nede i garasjen og sluse rom oppe ha dør inn til huset ellers må det kanskje være et brannsikkert trapperom i etasjen over og et ekstra sluserom tilknyttet dette.