277    5    0  

Avretting gulv i gammel bygård + skjule elektrisk anlegg

 2     0
Hei! 
Jeg er i en prosess hvor jeg skal kjøpe min første leilighet, og håper noe erfarne her inne kan hjelpe meg svare på noen spørsmål Smile

Jeg ser hovedsaklig på eldre, klassiske, bygårdsleiligheter i Oslo, og ønsker noe jeg kan renovere og få det akkurat slik jeg vil. Det som går igjen i flere leiligheter er at strømledningene ligger utenpå veggen. Hvor mye bør jeg ha i budsjett for å få en elektriker til å skjule dette i veggen (det er en leilighet jeg ser på nå hvor jeg måtte ha revet panelet og satt opp gips). Det er allerede automatsikringer, leiligheten er 50kvm. 

For samme leilighet måtte jeg også avrettet gulvet før jeg legger ny parkett. I følge megler nesten 20 cm (!) skjevhet i stue... kan så store avrettinger gjøres med avrettingsmasse? 

   #1
 4 981     Akershus     0
Det nekter jeg å tro. Sikker på at han ikke sa 20mm? Med 20cm går i nedoverbakke! Men 20 mm kan klart flytsparkles!

.Thag

Umulig å svare på hva nytt anlegg koster uten noe som helst info. Kan variere fra 50k til 1000k.
Signatur
jaf
   #2
 5 375     tromsø     0
I et gammelt hus, nesten uten el anlegg fra 1960. I samråd med elektriker, trakk jeg nye elektriske ledninger i gulv. Kabler ( kjøpt  inn av elektriker)  og elektriker koblet til kontakter rett over gulv. Alt lovlig og hvit. Kostet ca 150 000,- Veldig enkelt og greit å legge kabler i gulv. Vegger er ofte tynne i eldre hus. 
   #3
 91     0
Jeg pusset opp utleiedelen i kjelleren i vår, måtte da flytte/legge opp en del nye punkter. Elektrikerene hadde åpne vegger og tak når de jobbet (jeg la walls2paint og gips selv på vegger og i tak).

Avtalte da å betale 750,- pr punkt (ny stikk, flytting av stikk, ny bryter, flytting av bryter osv).
2500,- pr nye 16A-kurs inkl 1 stikk
3000,- pr nye 25A-kurs (komfyr).

Om du får en lignende pris kan du jo alltids telle det frem til en ca-kostnad. Om det kun er å bytte stikkontaktene trenger ikke elektrikerkosten å bli så enorm, men der baller fort på seg. Det vil fort være nye gipsvegger som drar opp kostnaden, så lenge du ikke gjør alt selv og eller/har veldig god tid.
  (trådstarter)
   #4
 2     0

Hei,

Takk for svar! Smile

Når det kommer til skjevheten, så sa megler at takhøyden ville bli 20 cm mindre etter avretting hvert fall, og det var så skjevt at man nesten ble sjøsyk av å være der, men usikker på eksakte cm. i skjevhet...

Jeg tenker å gipse selv, men trenger en elektrikter til å skjule strømledningene før jeg monterer gipsplater, og er redd det kommer til å bli veldig dyrt i en sliten leilighet.
jaf
   #5
 5 375     tromsø     0
Er gulvet veldig dårlig, så tar du det opp ? Senker noe og løfter noe ? Beholder takhøyde ? Ikke bare legge på gammelt ?