264    11    0  

Bærevegg?

 242     0
Vi tenker å pusse opp hele underetasjen i huset for å bedre funksjonaliteten ettersom barna vokser og endrer behov. 

Vi er i den spede begynnelse og er nysgjerrige på om veggen merket i gult, i sokkeletasje, er en bærevegg eller ikke, siden vi har lyst til å rive den. 

Skjønner at man ikke kan si dette med sikkerhet fra et bilde på et forum, og vi skal uansett IKKE gjøre noe med den uten å involvere fagfolk, men greit å ha en pekepinn ifm planlegging før vi involverer entreprenør/snekker - finnes sikkert noen byggtekniske «pointers» om hva som er vanlig eller ikke...? 
Bærevegg?  - 5049584F-64C8-4B1E-B09D-BE0AA03A8D57.jpeg - Miie

HSt
   #1
 29 982     Lillestrøm kommune     0
Har hus som ligner, det står spesial armeres på noen punkter på grunnmur så er du advart.

Ser du noen limtre dragere i etasjene over hos deg? Disse er nok grunnen til disse punktene hos meg.
  (trådstarter)
   #2
 242     0
Det er iallfall en synlig drager i stue i midt-etasjen, merket med blått.
Og så kan det se ut til at veggen merket i grønt er mur/leca, siden den er «tykk . Tror den egentlig går i hele husets lengde, og ikke bare der jeg har merket i grønn. Ser litt sånn ut iallfall 🤔

Bærevegg?  - 25408ABB-6D41-4F8A-8BF9-C4D4B7E9CC33.jpeg - MiieBærevegg?  - 3DB34E39-6FA6-4AD6-8EB9-DDDCFDDD5AD0.jpeg - Miie
HSt
   #3
 29 982     Lillestrøm kommune     0
Da kan du prøve å tippe hvor enden er og følge den ned til kjelleren Det punktet har masse last
  (trådstarter)
   #4
 242     0
Er det mulig å finne ut av dette UTEN å åpne opp vegger da? For en som kan slikt altså?
   #5
 5 111     Akershus     0
Kvalifisert gjetning: Dette er IKKE en bærevegg. Fordi:

Det er den langsgående veggen som går gjennom hele kjelleren din som bærer bjelkelaget, bjelkene ligger parallelt med veggen du ønsker å fjerne.

Dersom du ser på snittet, står det i første etasje en vegg på linje med veggen under, som er veggen jeg nevnte i kjelleren. Denne veggen tar med stor sannsynlighet en del av lasten i andre etasje.

Dersom du kommer til, kan du prøve å vippe av taklisten og se/kjenne etter om det ligger noe på muren. Det ville overaske meg om det gjør det, men man skal aldri si aldri Smile


.Thag
Signatur
HSt
   #6
 29 982     Lillestrøm kommune     0
Og hvor kommer lasten fra limtredrageren ned ? Du kan jo ha rett men jeg er ikke sikker.
   #7
 5 111     Akershus     0
Drageren følger den langsgående veggen jeg mener er bærevegg, som tar bjelklaget... dersom det er slik jeg tror, vil riving av denne tverrveggen ikke bety noe for næringen forøvrig!

Men, en bedre versjon av tegningen hadde ikke vært dumt...

.Thag
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 242     0
Takk for svar!

Det stemmer nok at den langsgående veggen i sokkeletasjen (som ser ut til å være leca jfr tykkelse avbildet over) er rett under limtredrager i stuen i etasjen over.

Vi har tenkt som Thag, at det virker som den langsgående veggen er bæring, mens den tverrveggen vi ønsker å fjerne ikke har noen betydning for konstruksjonen (ut over at vi synes den er i veien da... Wink ).

Blir spennende å få fasiten!

Om den veggen vi vil fjerne viser seg å være bærende - hvilke kostnader snakker man da for å få inn en stålbjelke i stedet? Er det liksom 30 000, 80 000, 150 000....? Sånn omtrentlig? Noen som vet?

HSt
   #9
 29 982     Lillestrøm kommune     0
tverrvegg kan også gi sidestøtte vær obs på det
   #10
 29     0
Snitt a-a viser bærende vegger. Skal du fjerne eller endre en bærende del av konstruksjonen anbefaler jeg deg å leie fagfolk.
Signatur