#171
 445     Drøbak     0
Artig diskusjon...

For noen år siden oppdaget jeg hva det gode livet var, for meg med tanke på bosted. Bodde noen måneder i en forholdsvis stor landsby (7 puber!) med god togforbindelse til London (cirka 50 minutter). Det var også på utkanten av en mellomstor by (cirka 150.000), hvor det var lett å få tak i alt man trengte uten bil. (Gode bussforbindelser!) Det var lett å bli kjent med folk - gjennom idrettsforening, pub-quiz osv. - samtidig som man lett kunne dra til London hvis man ønsket seg litt mer variasjon og spenning. Det var flere gode turområdet langs elven i nærheten. Og bil trengte man ikke...

Jeg kunne aldri tenke meg å bo langt fra en (relativ) stor by (minst like stor som Oslo), men et litt større tettsted med et anstendig tilbud av puber, kafeer, butikker osv og god offentlig kommikasjonen er mitt drømmested. Tror dere at Drøbak vil oppfylle mine drømmer?

   #172
 7,686     Bærum     0
Det gode liv er vel å bo der du trives eller enda bedre, trives der du bor. Om by eller land er best er individuelt og er en diskusjon man aldri kan bli enige om.
   #174
 50     Buskerud     0

Det gode liv er vel å bo der du trives eller enda bedre, trives der du bor. Om by eller land er best er individuelt og er en diskusjon man aldri kan bli enige om.


+1
Signatur
   #175
 84     på halv åtte     0
Det gode liv - for meg- er å bo i en egen liten, lettstelt enebolig, litt ute på landet, kort vei til en liten by med gode tilbud i alle kategorier. Naboer i umiddelbar nærhet. Med sjø, tjærelukt og måkeskrik! Gleder meg sjuk til å ha en liten lettstelt hage, nei, skal ikke ha plen. ;D Utsikt over sjøen og sol hele dagen.
( Her jeg bor nå, er det unnasolt og skygge mesteparten av dagen.)

Og nå ser det ut til at drømmen min går i oppfyllelse. Etter å ha bodd både i by og i utlandet et par år, så har jeg landet på denne løsningen. Er i starten med å bygge meg et lite, tilpasset og universelt hus, 100 m fra sjøen i en aktiv kommune.
Har heldigvis en utdannelse jeg kan bruke nær sagt alle steder. Jeg får dessuten 15 minutter til nærmeste flyplass.
Signatur
   #176
 154     sarpsborg     0
liker å bo der jeg bor jeg, landlig, har sol hele dagen, passe stor tomt, plass til garasje (hakke bygd ennå menne), gård som nærmeste nabo + noen hus, generelt mye åpne jorder, rett ved e6 så oslo/sverige er null stress, skal jeg har noe så er sarpsborg, fredrikstad og moss innenfor en 10-30min kjøring, og har de fleste fasiliteter der.

ca 40min til jobb (hvaler) kunne ikke tenkt meg å flytte så mye nærmere jobben da jeg liker å ha litt valgmuligheter ang hvor jeg skal (dvs spørs hva jeg skal ha og hvem som har på lager)

f.eks biltema så har jeg 3stk i nærheten, så er nesten sikkert at en av de har det jeg skal ha, samme gjelder elkjøp etc, mangler vell bare en ikea i nærheten, men de driver visst å tenker ut litt, så det kommer nok :P

   #177
 5,188     Østlandet     0
Signatur

   #178
 3,216     0
Forsåvidt interessant, men ikke så veldig relevant for diskusjonen, hva som er ett bra sted å være turist og hva som er ett bra sted å bo er to ganske forskjellige ting.
   #179
 5,188     Østlandet     0
Det sier noe om levekostnadene, så det burde være relevant for diskusjonen?
Signatur
   #180
 3,216     0

Det sier noe om levekostnadene, så det burde være relevant for diskusjonen?


Tja, levekostnader som turist og levekostnader som fastboende er riktignok korrelert, men neppe nok til man kan skille imellom områder i samme land. Mat, snickers brus og kaffe er ikke noe billigere på landet. Ting som at man feks kan leve uten bil i byen er i liten grad reflektert i priser man opplever som turist, bare for å ta ett tilfeldig valgt eksempel.