129    3    0  

Bygge lydvegg under stukkatur!

 330     0
Hei.
Vi har en vegg på kjøkkenet som bråker: den stråler ut tomme basslyder fra lokale i kjelleren på bygården. Veggen er kun malt rupanel på spikerslag. Tomrom mellom murvegg og rupanel. Musikken forplanter seg i murveggen (som vi deler med lokalet, selv om de er 10 meter lenger ned) og spiller ut av veggen. 

Først ville jeg undersøke om jeg kunne bruke et lag fermacell og bare smelle det opp på veggen. Det er det beste i forhold til stukkaturen. Noen som har erfaring med dette?

Evt må vi bygge en lydvegg: stendere 10 cm fra vegg, fylle på med glava og deretter plate. To utfordringer:

Rørsystemet må bygges inn, samme med elektrisk. Hvordan gjøres egentlig dette? Skjærer til mineralull og lager hull til rør og el? Blir ikke dette litt avvikende i forhold til brannsikkerhet: å kle en stikkontakt med glava? Her er jeg virkelig på villspor.

Nummer to er selvfølgelig stukkaturen. Det blir ikke noe fint med iver ti cm vegg og så hakk inn til denne. Hva gjør man? Håper noen har noen innspill her. Lei av musikken, men å gjøre noe virker veldig omstendig!
Bygge lydvegg under stukkatur! - IMG_5198.JPG - blåving
Bygge lydvegg under stukkatur! - IMG_5197.JPG - blåving

   #1
 1,333     Bergen     0
Ser du har 2 tråder om dette og har svart deg ang tetting bak panel i annen tråd. Hvis der skal kjøkkeninnredning på veggen du viser så ville jeg foret ut veggen kun under benkeskaphøyde (ca 87 cm). Skal du ha overskap i tillegg kan du gå opp til underkant eller overkant av disse. Deler av vegg som da ikke blir foret ut ville jeg kledd med 6 mm rehabgips opp til stukkatur. Fug med elastisk fugemasse i alle overganger FØR du plater. Dette blir i praksis silikon - som ikke er overmalbar. Etter plating kan du i tillegg fuge med overmalbar akryl.

Ang skumming som jeg har nevnt i annen tråd så er også brannskum et alternativ.
Signatur
jaf
   #2
 6,337     tromsø     0
Det må jo være et hull i veggen nedover, som kan tettes med rockwool. Gips?Ta v noen panelbord og lys inn. Veggen kan ikke være tett ved gulvet..Skal det monteres kjøkken, er det bare å sage av 30cm fra gulvet og opp. Skru det på etterpå.
   #3
 10     0
Hei Blåving! Fikk du stoppet lyden som forplantet seg i vegg fra kjeller? Har lignende problem.