1 061    55    5  

Bygge soverom i ny 1-roms leilighet

 36     0
Skal bygge soverom i en nybygd liten 1-roms leilighet. Det er eikeparkett på gulv. Går ut fra at denne er lagt flytende. Og at det er fuktsperre under parketten. Om jeg skjærer et spor for bunnsvillen i parketten under lettveggene vil vel også fuktsperren der brytes? Og bygger jeg lettveggene oppå parketten kan vel dette føre til at parketten over tid sprekker opp? Er det en mulighet å feste lettveggene kun i vegger og tak, slik at bunnsvillen ligger løs oppå parketten? Veggene skal bygges av 36x68 stendere og kles med plater. Vegglengde fra høyre mot venstre er 1 meter, 0.6 meter, 2,5 meter og 1,6 meter. Innspill mottas med takk.

Bygge soverom i ny 1-roms leilighet - soverom.jpg - frovaag
Bygge soverom i ny 1-roms leilighet - soverom.jpg - frovaag

HSt
   #1
 26 358     Lillestrøm kommune     0
Merk at jeg er usikker på om det blir et godkjent soverom.

Plast under parkett er normalt for å beskytte parketten ikke dampsperre som i vegg og tak.

Hva er gulvet under parketten lagd av ?
  (trådstarter)
   #2
 36     0
I prospektet står det at etasjeskiller utføres i betong/hulldekker. Hva må evt gjøres for å få dette godkjent som soverom?
HSt
   #3
 26 358     Lillestrøm kommune     0
Volum på soverom må være stort nok og vindusareal må være stort nok.

Jeg har ikke sjekket kravene bare frykter at du er nær grensene.

Så må du vel ha litt ventilasjon men kommer det luft inn her kan den sendes videre ut i stua

Se på montasje veiledning på parketten tror ikke det er krav om at den er tapet, dvs tett til veggen
  (trådstarter)
   #4
 36     0
Har ikke montasjeveiledning for parketten. Kun dette fra prospektet: "Stue, kjøkken og soverom i leilighet leveres med hvitpigmentert 3-stavs eikeparkett lakkert i matt utførsel. "

Ventilasjon kan kanskje løses med ventil i vegg mellom stue/soverom?

Vinduet på soverommet er 690 mm bredt x 1790 mm høyt, hvor øvre del er åpningsbart. Se bilde.

Bygge soverom i ny 1-roms leilighet - 012_2128791666.jpg - frovaag
HSt
   #5
 26 358     Lillestrøm kommune     0
Du får finne en parkett som ligner, du må ha ny luft inn på soverommet, hvordan er ventilasjon i dag ? Ser ingen ventiler på bildet.
  (trådstarter)
   #6
 36     0
Klippet fra prospekt: Hver leilighet leveres med eget balansert ventilasjonsaggregat med tilførsel av filtrert og forvarmet uteluft. Ventilasjonsaggregatet er synlig plassert i bod, ev kan gang eller overskap i kjøkken benyttes. Luftespalte under dør for luftutskifting. Inn og uttak av luft skjer fra byggets fasade og føres innkasset frem til ventilasjonsaggregat. Avkast fra kjøkkenventilator føres over tak. Ventilasjon sørger for luftutskifting i boligen og kan styres fra eget styrepanel.

Vil det være mulig å la bunnsvill ligge løs oppå parkett, og bare feste lettveggene i vegger og tak? Eller blir det for spinkelt?
   #7
 132     0
Jeg har sett løsninger på TV hvor bunnsvill fikk 2 remser med tetningslist for vinduer (E-profil) under mot gulvet for å beskytte dette. Resten ble festet i vegg og tak. Om noen i fremtiden ønsker å ta ned veggen, slipper de å legge nytt gulv.

Ikke glem isolasjon i veggen for støydemping.

HSt
   #8
 26 358     Lillestrøm kommune     0
Det må være et sted luft kommer inn i leiligheten, en ventil på vegg eller i tak. Gå rundt og finn denne. . Det blir jobb å forlenge rør bort til soverommet
   #9
 5 336     Tromsø     0
Hva må evt gjøres for å få dette godkjent som soverom?

Ikke kall det soverom, men sovealkove. Da regnes det ikke som et eget oppholdsrom men en del av stua som er godkjent som oppholdsrom. Dropp dør, ha evt. et forheng, eller la veggen være åpen opp mot taket så har du tilstrekkelig med luft.
Signatur
   #10
 5 336     Tromsø     0
Ikke glem isolasjon i veggen for støydemping.

I en så liten leilighet er vel ikke så veldig stor sannsynlighet at det er noen på stua som bråker når noen ligger i senga og sover. Jeg ville prioritert fri luftutskifting mellom stue og "soverommet" framfor lyddemping.
Signatur