226    2    1  

Etterisolere Rødlandshus fra 1973 og flytte ut vinduer.

 14     LINDÅS     0
Hei!

Har et Rødland hus fra 1973 med 10cm isolasjon i yttervegger, skal til å etterisolere og skifte vinduer, på grunn av bruk av mye energi for oppvarming. Planen er å ta en side om gangen pga helsemessige utfordringer Smile.

Har og en altan eg tenkte å forlenge ca 1/2 meter til ut fra hus, har vurdert å lage altan på hele fremside for lettere vedligehold, men dette er valgt vekk.

Eg hadde tenkt å legge 48x148 langs eksisterende bærebjelker for å forlenge terrassen på denne måten, montere tiltak plater oppå dette, og legge terrassebord på dette, men ser nå etter riving av undertak på terrassen så er eksisterende bærebjelker under altan, 75mmX150mm, og da vil eg få bjelker på 123mm bredde. Er det en bedre måte å løse dette på?
Kan det være en løsning å kappe eksisterende bærebjelker slik at de flukter med ny utlekting, montere en 48x148mm i front av eksisterende bærebjelker, bruke bjelkesko og legge 60x60 bjelker ut fra vegg, så legge 2x 48x198mm i åpningen som drager og feste denne med innvendig bjelkesko mot lecamur + ha en 98x98mm søyle ved hver vegg under drager langs lecavegg for å sikre bæring?

Altan er ca 6 meter bredde og 1,6 meter ut fra hus.

Noen som har noen gode forslag til løsning på Altan?


kommer til å isolere 10 cm ved de store vinduene (se bilde), og 5 cm ved de små vinduene, dette pga av plass mangel.

har bestilt 3 lags vindu med vertikalt delt sprosse på de store vinduene, ser dette ikke samsvarer med isoleringsgrad på resten av huset, men prisforskjellen var ikke så avskrekkende fra 2 lags til 3 lags vindu. Men ser i ettertid at eg ikke har tatt høyde for den økte vekten på de nye vinduene, kan dette være en utfordring? vinduene er 139x149cm (BxH).

ser mange anbefalinger å montere vinduene ikke lengre ut en maks ved vindsperre (se vedlagt bilde fra byggforsk), noen som har noen gode anbefalinger for løsning her eller er alternativ 1 på bilde en ok løsning og bruk av membran og tape?


Når jeg lekter ut med 48x98mm for å etterisolere med 10 cm, så tenker eg å legge bunnsvillemembran rundt nederste 48x98 som så blir skrudd fast i eksisterende bunnsville ihht byggforsk figur 4.3.2 a (se vedlagt bilde). hva gjør en under her, ser ikke for meg at det blir fint om bunnsvillemembran vises åpen, bør en lekte ned og kle med bord under eller vil eg punktere bunnsvillemembran med følgende fukt utfordringer? 


Er også tenkt og å forborre og skru alle de nye 48x98 med 6x180mm skruer, høres dette fornuftig ut?

huset er i dag kledd med asfaltplatene med papp utenpå, planen er etter en prat med Huntonite, å fjerne papp og la de gamle asfaltplatene bli stående.

legger nye asfaltplatene og vindsperre utenpå dette. Bytter også til liggende kledning.

Åpen for alt av forslag til løsninger og tips på veien for god tetning og utlufting.

Planen er å åpne vegger innvendig ved senere anledning, for å sikre rett og tett dampsperre.


Etterisolere Rødlandshus fra 1973 og flytte ut vinduer. - Byggforsk montere vindu.png - larsivar
Etterisolere Rødlandshus fra 1973 og flytte ut vinduer. - byggforsk etterisolere 10 cm.jpeg - larsivar
Etterisolere Rødlandshus fra 1973 og flytte ut vinduer. - hus front.jpeg - larsivar
Etterisolere Rødlandshus fra 1973 og flytte ut vinduer. - image1.jpeg - larsivar
Etterisolere Rødlandshus fra 1973 og flytte ut vinduer. - image4.jpeg - larsivar
Etterisolere Rødlandshus fra 1973 og flytte ut vinduer. - image0.jpeg - larsivar
Etterisolere Rødlandshus fra 1973 og flytte ut vinduer. - image1.jpeg - larsivar
Etterisolere Rødlandshus fra 1973 og flytte ut vinduer. - image2.jpeg - larsivar
Etterisolere Rødlandshus fra 1973 og flytte ut vinduer. - image2.jpeg - larsivar

TSt
   #1
 12 943     1
Det er jo ikke bare en evt ytterbjelke som bærer denne terassen med de utkragede bjelkene som er fortsettelse av gulvbjelkene inne.  Hele rekkverks konstruksjonen kan også vøre med på å stive av det hele så en må se hvordan det er gjort ytterst.  

Takras ?  1/2 m ut så vil en vel akkurat klare å fange opp all snøen og nytt rekkverk vil bli trykket ut.  Så er det ras i dag så kan alt bli ødelagt.  Må i allfall passe på å ha tildekket over hvis en lasker på bjelkene siden bjelkene aldri vi tørke opp hvis det kommer fukt i mellom.  Kutter en bjelker og skal legge nytt må en ha stolpe ute siden en mister all hjelp av utkraging.  Hadde en valgt langs hele huset ville en få redusert lys inne via kjellervinduer.  
  (trådstarter)
   #2
 14     LINDÅS     0
Hei.

Takk for svar Tst.

Eg valgte å kappe vekk bjelkene og etablere ny altan under nivå på gulvet inne, se bilde under. La også en drager under med søyler for ekstra forsterkning, ble mye mer stabil en den som var.
Etterisolere Rødlandshus fra 1973 og flytte ut vinduer. - altan.png - larsivar