195    6    0  

Fall på bad -et par spørsmål

 51     0
Hei, jeg driver og totalrenoverer badet. Jeg har pigget opp gulvet og er igang med å felle ned spon mellom gulvbjelkene. Etterhvert skal badegulvet støpes og her er jeg mer usikker. Badet er ca 2x2 meter og skal ha varmekabler på armering som blir trukket litt opp i støpen. Skal også ha banemembran/duk over påstøp. Støpen blir fra 4cm ved sluk til ca 6 cm.

Har vært med å støpe et par garasjegulv med fall med en som kan det og har lært litt derfra. Har også tilgang på roterende laser for å få fallet korrekt. Tenkte jeg skal følge kravet om jevnt 1:100 fall på gulvet med 1:50 i dusjsone (rundt sluk). Har snakket med flislegger og han kan legge membran hvis jeg skulle finne på å støpe selv, hvis han tar støpen skulle han ha 11-12 000 mer ink materialer. 

Ser Weber har noe som heter støpemørtel bad, er det lettere å lage fall og arbeide med den kontra avrettingsmasse for en amatør? Tenker å ha buede dusjvegger og ønsker helst ikke nedsenket dusjsone, hva blir beste løsning på overgang fra 1:50 i dusj til 1:100 på resten av gulvet? Tror dere det er overkommelig for en nevenyttig kar å støpe gulvet selv?

Takk på forhånd 

   #1
 5 592     Akershus     0
Dersom det står mellom støpemørtel og avrettingsmasse ville jeg klart anbefale støpemørtel. Dels fordi så tykk støp skjelden gjøres med avrettingsmasse (Aldri? I allefall har jeg aldri sett det). Og dels fordi avrettingsmasse, uansett tykkelse, er vanskelig å jobbe med dersom du ønsker noe annet enn flatt gulv.

Støpemørtel er det mye lettere å jobbe med og forme slik du vil ha det... Vet murern vår blander den jordfuktig.

.Thag
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 51     0
Ok, takk for info. Jeg overlater støpingen til flislegger så blir det bra.
Lurer også på;
Er det en godkjent løsning med nedsenket dusjsone og resten av gulvet har mindre fall enn 1:100, så lenge kravet topp dørterskel topp sluk blir fulgt?

Skal ha banemembran og har kubbet mellom stavene med 36x198. Ønsker helst ikke å bygge noe mer ut i rommet med membranplate eller liknende. Er det for mye bevegelse i treverket for sokkelflis eller går det greit? Hva er vanlig løsning på festing av sokkelflis på banemembran? Flislegger mener sokkelflis må limes hvis banemembranen festes på treverk. Jeg ønsker ikke fliser som løsner og faller av heller.
   #3
 5 592     Akershus     0
Først - Kravet sier ikke 25mm til overkant dørterskel. Kravet sier 25mm til det punktet der vann kan gå ut i tilstøtende rom. Ofte er det dørterskelen, men slett ikke alltid, dette kommer helt an på løsningen som er brukt i overgangen membran-dørterskel.

Mindre fall enn 1:100 er ikke helt etter boka, men hadde det vært mitt bad hadde jeg gjort det dersom jeg så det som nødvendig. Det er en utbredt missforståelse at vannet skal RENNE til sluket, har ved flere anledninger fått telefoner fra mennesker som har fått nye bad, bortimot hysteriske over at det ligger litt vann midt på en 60*90 flis. De fleste roer seg når de får opplyst at dersom *alt* vannet skulle rent som de hadde sett for seg, hadde de hatt nedoverbakke på badet sitt. Det trenger ikke renne i badet forøvrig, det trenger bare sige...

Dersom du skal legge sokkelflis rett på banemembranen, må den limes. Avhengig av hvor godt det er kubbet tror jeg at jeg ville ha festet en finer på 3mm utenpå kubbingen, da det er mindre bevegelse i finer enn i vanlig treverk.

.Thag
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 51     0
Har brukt 4mm wediplate utenpå kubbing, flislegger mente jeg måtte ha dette for å bruke flislim bak sokkelflis. Er det best å legge gulvflisene først og deretter sokkelflis eller omvendt? Det ble nedsenket dusjsone og flislegger har støpt en kant på underkant av 1 cm i overgang dusjsone. Er det beste/ vanlig å bruke silikon langs kanten på nedsenk, eller noen form for aluminiumslist?
   #5
 22 878     Akershus     0
Vi la en flisbredde på skrå for å overvinne høydeforskjellen. Ingen list eller silikon. Svært tå-vennlig.

Gulvet er 1:100 både i og utenfor dusjsonen. Aldri opplevd som noe problem. Senket dusjsone gir at vannet holder seg der, det lille som blir liggende sv vann etter en dusj, tørker fort opp. 
Signatur
   #6
 5 592     Akershus     0
Tror jeg ville lagt gulvet først. Det er både best og vanlig å bare legge silikon i overgangen.


.Thag
Signatur