4,845    8    0  

Farge på soverommet

 27     Akershus     0
Vi bygger hus og mye er klart. Det neste som må bestemmes er maling. Vi skal ha chi som hovedfarge i huset. Har lyst å bryte dette med litt farge på soverommet vårt og har falt veldig for mørk aubergine. Så spøsmålet mitt er om det blir finest på 1-2-3 eller 4 vegger?

   #1
 22     Bergen     0
Det er en veldig fin farge.
Det kommer veldig an på formen og størrelsen på rommet, mener jeg.
Med mindre du har et over gjennomsnitt størrelse på rommet kan det bli i meste laget med mer enn en vegg.
En mulighet er å kun male denne fargen på en vegg slik at denne veggen fremsår som en stor sengegavl.

Har du et langt rektangelt rom, kan du male to kortsider for å gjøre rommet mer intimt. Dersom du istedet maler langsider her vil rommet virke enda smalere, men lengre..

Uansett, er det et tips å tilsette noen ton-i-ton farger i interiøret, gjerne på puter eller gardiner for å gjøre fargebruken mest mulig komplett.
   #3
 584     Midt-Norge     0
Det spørs jo hvordan det overordnede inntrykket til rommet skal være. Jeg er fan av å kjøre på med so pass mørke farger på alle veggene i soverommet. Jeg synes det lager en avslappende stemning (i kontrast til den lyse chi i resten av huset), og inntrykket blir at det er koselig og lunt (med rett belysning). I tillegg så blir det mørkere på rommet og i alle fall for meg bedre søvn. Nå har jeg sand-fargen på veggene, jeg kunne godt hatt et par hakk mørkere farge.  Smile
  (trådstarter)
   #4
 27     Akershus     0
Jeg tenkte først at man "måtte" ha det på en vegg, men tanken på å sove i et mørkere rom fikk meg til å lure på om vi kanskje skulle male alle 4 veggene - meeeen jeg er i tvil Smile
   #5
 22     Bergen     0
Det er vell og bra med mørkt og godt når man skal sove. Men fire vegger med en så mørk farge kan oppleves litt kvelende og vil absolutt gi en følelse av et mindre og tettere rom.
Et soverom skal gjerne føles svalt, og det er ikke lett med den kuløren overalt..

Jeg stemmer heller for å sikre mørket med god lysskjerming.

Du trenger jo ikke nødvendigvis ha chi på de resterende veggene.

Vegger med vinduer har godt av å ha lyse toner, slik at ikke fargen "spiser opp" dagslyset. Ellers finnes det jo flere fine, og lysere farger, som passer godt sammen med èn eller flere vegger i aubergine.


Nå vet ikke jeg hvordan din planløsning er, men soverommet inneholder gjerne garderobe, som vil trenge masse lys hvis alle veggene er mørke.

   #6
 584     Midt-Norge     0
Med rett belysning, som nevnt, vil man ikke oppleve noe av det der. Men hvordan man vil ha det er smak og behag.  Smile