232    4    1  

Fermacell ?

 39     0
Noen som har erfaringer ?

Jeg ønsker slette malte vegger innendørs og ønsker å bruke noe som tåler mer enn vanlig gips. Har sett meg ut fermacell fra Hunton.

Platene kommer med rette kanter og plater med sparkle fals.

Jeg sendte mail til Hunton og spurte hva slags plater jeg skulle bruke, og fikk til svar at jeg skulle bruke plater med rette kanter som limes sammen med tilhørende lim. Platene helsparkles med finsparkel tilslutt. 

Vil dette bli bra ? Usynlige skjøter ?

HSt
   #1
 23 205     Lillestrøm kommune     0
Jeg mener dette er garasje vegg platene men fals må være platene for stua. Nå har jeg ikke sparklet platene enda så jeg har ikke prøvd.
  (trådstarter)
   #2
 39     0
Jeg mener dette er garasje vegg platene men fals må være platene for stua. Nå har jeg ikke sparklet platene enda så jeg har ikke prøvd.


I mailen jeg sendte til Hunton forklarte jeg at platene skulle brukes i stue og at disse skulle males. Men når jeg googler rundt etter bilder med fermacell så ser jeg stort sett at det er plater med fals som benyttes. Jeg spurte faktisk på to ganger og han ifra Hunton sa at uansett formål så skulle plater med rett kant benyttes.

Men jeg blir litt i tvil...
   #3
 9     1
Har akkurat lagt fermacell med rette kanter i hele huset. Brukte 90x120 plater, limet som fulgte med og krampepistol. Mye jobb med helsparklinga, men resultatet ble veldig bra!
   #4
 5     0

Hvordan fungerer fermacellen nå etter noe tid. har den noe varmeisolerende effekt? Tenker å enten skru eller lime de direkte på murvegg (grunnmur kjeller). Tenkte dette som et difusjonsåpen isolasjon mot grunnmur (innvendig).

Ser at det også anbefales å sparkle, evt male rett på, men strukturen er kanskje for grov til at det blir pent.

Evt er det andre alternativer? Porebetong blir for smått og mye jobb, så alt er kanskje en annen fibercement basert plate (men må vel sparke uansett).


Carl