2 319    4    0  

Feste stendere i gipsvegger

 4     0
Hei, jeg skal bygge en lettvegg med skyvedører i, for å dele et rom. Veggen blir 325 cm lang og 240 cm høy. Rommet har både vegger og tak i gips. Akkurat der den nye veggen skal være, er det ingen stendere eller spikerslag å feste de første stenderne inntil veggen i, og ikke i taket. 
Holder det å feste stenderne i bunn og topp, og taksvillen i hver vegg, eller må jeg feste de flere steder? I såfall, hvordan, uten å lage store hull i gipsplatene?

   #1
 5 337     Tromsø     0
Feste i topp og bunnsvill, og lime første stender til gipsveggen med Tec7 eller Sikaflex.  8)
Får den nye lettveggen godt feste i tak og gulv?

På den annen side: Skal du først bygge en ny vegg og sparkle og male denne, så er det en smal sak å fikse litt hull i veggen som står der også.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 4     0
Hei, takk for svaret. Toppsvillen har samme problem som stenderne, og i gulvet har jeg vannbåren gulvvarme, så verken topp- eller bunnsvillen vil festes godt. Bunnsvill blir det forresten nesten ikke, siden kassetten for skyvedøra går helt ned til gulvet, og den er nesten 3 meter bred.

Hvordan skal man gjøre det om man vil ta hull i veggen da? Jeg tenkte jeg i verstefall kunne lage hullet stort nok til å tre inn en bjelke jeg kunne skru stenderen fast i, men da må det dyttes unna en del isolasjon.
   #3
 3     0
Hei Erlend. Jeg er i litt samme situasjon som du var i, men jeg har feste i gulv og tak, men ikke i vegger.
Vet det er mange år siden dette Smile Men hvordan løste du utfordringen med veggen?
Mvh Øivind.
   #4
 3 842     Akershus     0
Bare å lime Smile


.Thag
Signatur