23 259    10    21  

Fjerne byggskum fra ytterdøren?

 291     Porsgrunn     10
Hei. Lurer på om det er noen andre her inne som har klart samme mesterstykket som meg, nemlig å søle byggskum på ytterdøren(innvendig). Når jeg skulle skumme rundt karmen så klarte jeg på en rar måte å få det til slik at noe av skummet rullet ned på døren. Dette er veldig uheldig, da det ikke ser særlig pent ut.

Finnes det et produkt som kan fjerne denne filmen som byggskummet la igjen etter seg?
Takker for alle svar.

   #1
 81     Trondheim     1
Dra i malerforetningen å kjøp "Mykejens Penselrens og Problemflekkløser". Da lover jeg at flekkene er borte for godt :-)
Signatur
   #3
 3 997     Oppland     0
mange produkter som kverker byggskummet,men det tar også malingen på døren.. jeg ville vært UTROLIG forsiktig med sterke løsemidler som penselrens, acetone etc.
   #4
 81     Trondheim     1
Det funker fint på herdet skum ja, men vær forsiktig å bare ta litt i gangen så skal det gå bra med malingen også. Uansett er det alttid lurt å prøve på en liten flekk av døra som ikke vises for å se hvordan akkurat den malingen takler stoffet.
Signatur
   #5
 4 454     akershus     1
Når det står penselrens på forpakningen regner jeg med at den er ment for å fjerne maling fra penselen. Lite trolig at den nøyer seg med å fjerne byggskummet på døra da.

Jeg ville prøvd med forsiktig mekanisk fjerning. Bruk en fin tapetkniv med 9 mm bryteblad, legg knivbladet flatt inntil og skjær lag for lag med forsiktige paralelle bevegelser langs dørbladet. Bruk langt blad, kniven bøyer seg lett (er temmelig fleksibel) ene veien og er temmelig skånsom hvis du er forsiktig. Bøyer du den gale veien knekker du bladet. Pass på så ikke kantene på bladholderen skraper opp malingen. Bytt blad før det blir for sløvt.

Uansett er det fordel å fjerne mest mulig mekanisk før du eventuelt går på med kjemi. 
  (trådstarter)
   #6
 291     Porsgrunn     2
Tusen takk for svar. Har prøvd med gloheit vann, zalo og skrubbeklut. Det fungerte nada. Prøvde også å varme det opp med varmluftpostol, men torde ikke stå lenge med den, var redd for missfarging av varmen. Har også prøvd med et tapetknivblad. Fikk vekk noe, og nå er det bare en liten film igjen. Tror jeg skal prøve meg på forslaget ditt Horsa.
   #7
 7 686     Bærum     3
Penselrens ville jeg vært meget forsiktig med. Hvis den er laget for å myke opp maling og lakk i en pensel vil selvfølgelig det samme skje på døren. Jeg vil anbefale barberblad. Kunsten er å legge det så parallelt med døren som mulig ellers vil det skjære seg ned i malingen. Du får barberbladskraper som er for å fjerne malingsprut på vinduer. De er enklere å bruke enn et løst barberblad da de har håndtak.Til slutt kan du gå over med f.eks Jif.

   #8
 1 011     Hosle     1
Jeg har tidligere fjernet dette mekanisk med skrape/barberblad/kniv.

Sist jeg kjøpte skum ble det pistol fra Biltema pluss to flasker skum og en flaske rensemiddel. Rensemiddelet virker på uherdet skum.
   #9
 5 188     Østlandet     2

Hei. Lurer på om det er noen andre her inne som har klart samme mesterstykket som meg, nemlig å søle byggskum på ytterdøren(innvendig). Når jeg skulle skumme rundt karmen så klarte jeg på en rar måte å få det til slik at noe av skummet rullet ned på døren.
Derfor lønner det seg å maskere med tape før du skummer.
Skrape, kniv og sandpapir må til for å fjerne skum.
Så maler du over til slutt  Wink
Signatur
   #10
 10 477     Akershus     0
Har du prøvd en sånn "blyantfjernesvamp" ? Merkelig sak som jeg fikk av svigermor, men den har fungert veldig bra på mye rart, uten å ødelegge noe.

Jeg vet ikke om det er samme sak, men den liknet på denne http://www.enklereliv.no/nanosvamp.html

Dessverre "oppbrukt", og kastet den vi fikk.
Signatur