342    9    0  

Fjerne taklist og panelvegg uten å skade

 1 818     0
Planen er å fjerne panel langs ene veggen her i hus, og har da kommet over ett nytt problem som jeg ikke hadde tenkt på i forkant.

Taket er av strie med duk på, så er lister og tak malt i ettertid. Dette gjør at jeg får en utfordring med å fjerne taklisten uten å skade taket. Jeg håper å slippe unna å måtte bytte himling her i taket så lurer derfor på om noen har en bra teknikk på å få fjernet listene uten å skade selve papiret som er i taket.

Jeg tenker også å fjerne panel på veggen, men om de har bygget opp stuen på samme måte som entreen så er "rammen" til taket spikret igjennom panelen. Vil enkleste måten her være å bruke en multikutter eller tilsvarende til å kappe panel så tett opp til rammen av taket som jeg kommer? 

Fjerne taklist og panelvegg uten å skade  - panel.jpg - ProphetSe7enFjerne taklist og panelvegg uten å skade  - taklist.jpg - ProphetSe7en

   #1
 5 107     Akershus     0
Ta en skarp tapetkniv og skjær et snitt i overgangen mellom tak og taklist. Riv litt forsiktig, så skal dette gå fint!

Men du bør regne med en list som dekker mer, for så fint at du bare kan sette opp lista igjen uten spor av riving tviler jeg på at du greier.

Hvorfor skal du rive panelen? Det er betydelig lettere om mulig, å legge nytt utenpå, enten det er gips eller panelplater... Men *må* du fjerne dem er nok Feinsag veien å gå...


.Thag
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 1 818     0
Jeg må vel strengt tatt ikke fjerne panelen, men så for meg at det var det enkleste med tanke på å få skjult det elektriske. I tillegg så synes jeg ikke at panel er så veldig fint.

Jeg må ha opp ny kurs til kjøkkenet, og da kan dette enkelt skjules i denne veggen. I tillegg så skal det monteres varmepumpe på den samme veggen som også trenger ny kurs. En siste ting er det elektriske bak tv som i dag kun er 2 doble kontakter. Her vil jeg inn med 2x4 kontakter + cat-6.

Det kan kanskje løses på andre måter der jeg fortsatt beholder panelen og gipser utenpå slik du foreslår?
HSt
   #3
 29 923     Lillestrøm kommune     0
Du kan lage hakk i den fine panelveggen for ledningene og legge gips utenpå

Jeg tettet et par punkt over taklist der det var maskinpapir på strie, jeg så da at jeg lett lagde nye glipper hvis jeg dyttet på tak nær listen så prøv dette og vær forsiktig med tapetkniven

  (trådstarter)
   #4
 1 818     0
Du kan lage hakk i den fine panelveggen for ledningene og legge gips utenpå

Jeg tettet et par punkt over taklist der det var maskinpapir på strie, jeg så da at jeg lett lagde nye glipper hvis jeg dyttet på tak nær listen så prøv dette og vær forsiktig med tapetknivenJeg må ha dette inn med teskje Laughing Lage hakk? At jeg sager meg igjennom panelen for å legge trekkrør bak panelen? Jeg har jo et ønske om å få trukket ny kurs til kjøkken og til varmepumpe. Denne vil da gå i tak i underetasjen, og var tenkt videre inn i veggen som er av panel i et strekk på rundt 7 meter

I tillegg har jeg tenkt å få inn cat-6 kontakt på samme vegg så her må det inn et trekkrør. Siste del er å bytte ut de gamle veggbryterne og stikkontaktene som er her i dag. En blanding av innfelte og skjulte kontakter i dag.

I tillegg skal to dører byttes ut med ny karm og dørblad.
   #5
 4 556     OSLO     0
det du kan gjøre, er og ta feks en sirkel sag, og skjære et snitt feks 15cm over gulvet, i hele veggens lengde, og feks et snitt ca 50-60cm over gulvet i veggens lengde

fjerner da panelen som er i mellom de snitteneda har elektrikkeren god plass til og legge skjult anlegg inni veggendu slipper da og fjerne så mye av panelen (mindre søppel)  og listene ved taket vil dekke (pga du får gips tykkelsen i + ), og du får godt feste bak gipsen til ting du vil henge opp Smile


Hilsen elektrikker
HSt
   #6
 29 923     Lillestrøm kommune     0
Ja, var dette jeg prøve å si på kanskje en litt for klønete måte Wink

  (trådstarter)
   #8
 1 818     0
Naboen her har gjort det på samme måte, altså gipset utenpå panel. Problemet de hadde var ujevnheter i panel som gjorde at gipsplatene knakk når de ble skrudd på. Så de måtte gå over å høvle alle ujevnheter i den gamle panelen.

Så det er bare å forberede seg på mye arbeid her, men forhåpentligvis så blir det bra til slutt Smile
TSt
   #9
 10 349     0
Da må det vel ha vært rehab gips ? Hvis en bare lar elektriker få en liten spalte og veggen ellers er slett bør en kunne klare seg med det også.