2,496    3    0  

Follohus, FH 313

 178     0
Noen som har bygd dette huset? Vi har kjøpt tomt (skrå med krav om underetasje) og tråler nå kataloger på jakt etter "drømmehuset" (innenfor budsjett). Vi har tegnet litt på planløsning og er ganske enig om hvordan vi ønsker hovedetasjen iallfall.
Av ferdighus, så er det dette som passer best inn, men må i tilfelle gjøre litt endringer. Vi kunne egentlig tenkt oss en loftsetasje med balkong (for utsikt!), men det er ikke lett å få til alt uten at det blir altfor dyrt.....
http://www.follohus.no/index.php?option=com_content&view=article&id=93&Itemid=73

Hva kom totalprisen på?

   #1
 16     Akershus     0
Hei.

Vi bygger et Follohus i disse dager, men en annen type. Jeg har ingen erfaring med typen dere vurderer, men tenkte bare å nevne at vi er svært fornøyd med Follohus som leverandør, og at de derfor anbefales på det sterkeste. Jeg innbiller meg at de er et godt stykke unna de billigste, men vi føler at vi har fått mye igjen for det i form av kundeservice, oppfølging og en litt udefinerbar men god magefølelse som gjør at vi føler oss i trygge hender.

Merk også at Follohus er veldig positive til at man gjør egne valg. Vi valgte et hus (en "form") og tegnet vår egen planløsning som arkitekten til Follohus gikk gjennom og gjorde nødvendige byggtekniske endringer på. I løpet av et par hyggelige møter og noen mailer så hadde vi et katalog-hus som plutselig var helt unikt for oss. På en veldig enkel måte.

Når det gjelder budsjett så må dere være forberedt på at kataloghus-prisen er veldig "standard" og at det fort koster når man oppgraderer fra en ganske grunnleggende og basic leveranse. Men sånn er det jo for alle leverandører etter hva jeg har forstått.

For å oppsummere: jeg aner ikke hvordan FH313 er, men leverandøren er vi i alle fall fornøyd nok med til å ta oss tid til å anfebale. (Og det bør "si litt" fordi dette er første gang jeg har giddet å gjort noe sånt)  Smile
  (trådstarter)
   #2
 178     0
Takk for svar.

Ja, tror det er noe sånt vi ønsker også. Bruke husformen og ha vår egen planløsning så langt det er mulig.
Har du noen formening om hvor mye man må legge på prisen de har i prislista? Doble? Vi har bygd hus en gang tidligere, og da var ferdighusprisen 1,8 og huset endte på 2,6.....-men regner med alt har steget litt, så noe mer blir det nok.
   #3
 16     Akershus     0
Vi går +/- 1 mill over katalogprisen, men da får vi høyere standard på "alt".

Men så skal man ha garasje, betale gebyrer i hytt og vær, ha platting bak huset, utebelysning, fancy kjøkken ++++, så moralen er vel at man må planlegge ekstremt nøye, veldig tidlig. Det gjorde vi, og foreløpig (90% ferdig) så ligger vi spot on på budsjettet vårt.

Og husbygging har altså vist seg å være moro. Hvem skulle trodd det?