2,492    2    0  

Fuktsperre

 288     Ski     0
Hei,
har kjøpt et eldre hus (oppført i 1965). Har "åpnet" alle yttervegger, fjernet eksisterende isolasjon, foret ut vegger, slik at jeg nå får 20 cm med isolasjon i veggene, samt nye vinduer. Benytter asfalt vindtett ute under panelen, og 0,15 fuktsperre inne før panelplater eller sponplater.

Så over til mitt spørsmål og "problem". Det har vært veldig mye mus på loftet igjennom årene, og jeg har vært på loftet og løftet opp og sett under. Ser at musepiss og at musen har spist vekk mye av eksisterende fuktsperre, slik at jeg føler denne har minimal effekt idag. Det er store huller veldig mange steder. Har ingen planer om å bytte innvendig tak i alle eksisterende rom, så noen ny fuktsperre i takene innvendig ser jeg for meg som uaktuelt.

Forslag tas imot med takk hvordan jeg kan løse mitt problem. Har planer om å legge 30-40 cm. med isolasjon på loftet, men vil dette få noen effekt sålenge fuktsperren ikke fungerer ?.

   #1
 441     Sandnes     0
Har du våtrom i den aktuelle etasjen er ny fuktsperre et must. Hvis ikke fuktsperren er i orden i våtrom får du kondensproblemer. Hvis det ikke er våtrom kan du muligens forsøke å reparere fuktsperren så godt du kan ovenfra med kvalitetsteip og plasremser mellom bjelkene før du legge på isolasjon.
Det beste er uansett om du skifter ut hele fuktsperren.
Signatur
   #2
 22,342     Akershus     0

Har du våtrom i den aktuelle etasjen er ny fuktsperre et must. Hvis ikke fuktsperren er i orden i våtrom får du kondensproblemer.
Faktisk kan fuktproblemet bli større på et soverom. Hvis du har mekanisk avtrekk på baderommet blir det undertrykk på badet.