131    4    0  

Grunnvann i kjeller

 4     Alta     0
Hei,

Har et årlig problem med grunnvann i kjeller når smeltingen av snø pågår for fullt i mai/juni.
Dette resulterer i at grunnvannet presser seg opp gjennom kjellergulvet og står 5-10cm over gulvet. Har en pumpekum på teknisk som i ene enden av huset som jeg pumper ut av, men denne klarer ikke å ta unna alt fra hele kjelleren.
Her er også noen bærevegger av trevirke som står direkte på dette gulvet. Huset har stått i 16år, men her er ikke noe antydning til råte da dette skjer 2-3 uker på våren og kjelleren er godt luftet ellers. Takhøyden er forsåvidt 270cm så her er endel å gå på.

Så kommer spørsmålet! Hva ville dere gjort med dette?

Tenker først at alle trevegger burde heves med støping av en ringmur under disse i høyden ca. 30cm slik at de ikke vil stå i vann lenger.

Deretter har jeg vurdert å legge bitumen membran i hele kjelleren, før man isolerer og støper nytt dekke med varmekabler/vannbårenvarme med ca. 300mm tykkelse slik at takhøyden blir 2400. Da vil jeg være ca. 200mm over den vannstanden som normalt kommer på våren. Membranen blir også trekt ca. 500mm opp på yttervegg.

Eventuelt kan jeg droppe membran og bare isolere og heve gulvet ca. 300mm. Er da usikker på om vannet evt vil presse opp isolasjonen, samt hvordan dette vil bli med fukt når det står vann under her?

Har dere noen tips?

HSt
   #1
 29 704     Lillestrøm kommune     0
Du må vel først prøve å øke pumpekapasiten, men er jo mulig du må pumpe opp halve Norge før nivået synker.
   #2
 1 657     Trondheim     0
Her er det jo noe riv ruskende galt i selve grunnkonstruktionen hvis vann kommer gjennom støpet og inn i kjelleren. Utilstrekkelig drenerende lag manglende radon/fuktsperre i støp og ev drenering i fel høyde?
Hvis huset er bare 16år og problemet er hvert år- har man ikke tatt dette opp med utbygger/firma?
Men å få trevirke opp fra gulv er minimum. Hva er det i kjelleren av rom og hvordan er gulvet konstruert fra før?
Tenker at å meisle opp innvenndig dreneringsgrøft med brøn/kun der man har en pumpe med god kapasitet. I tillegg til den eksisterende.
Mvh
Sakke
  (trådstarter)
   #3
 4     Alta     0
Du må vel først prøve å øke pumpekapasiten, men er jo mulig du må pumpe opp halve Norge før nivået synker.

Holder kummen som er 120mm bred og 600mm dyp tom med pumpen jeg har allerede.
også usikker på om det er så mye å gjøre med dreneringen, da denne vel uansett mettes når grunnvannet kommer?
Har noen grøfter på jordet 2-300meter fra huset som sikkert kunne vært senket litt, men her er også begrenset hvor mye man kan senke grunnet høyden videre.
TDJ
   #4
 1 616     Asker      0
Betyr vel i praksis at drenerings-kapasitet under gulv og fram til pumpekum ikke tilfredsstillende. Vannet renner rett og slett ikke fort nok unna inn til kummen. Beste rådet er vel å redusere tilsiget utenfra (dvs avledende drens-grøfter), er neppe bare grunnvannet dette, men også annet tilsig gjennom grunnen,
Signatur