195    3    0  

Heve tak, ark eller ny etasje

 1     0
Jeg blir halvsprø av å vente på byggefirmaer som skal komme med priser, det tar jo ukevis og jeg lurer på om prosjektet vårt i det hele tatt er realistisk. 

Er det noen som har innsikt i hvorvidt det er stor forskjell, prismessig, å heve taket sammenlignet med å få en ny etasje (med full høyde eller tilnærmet) eller heve taket med to ark (og kan man ha de helt i endene?)? 

Vi har en grunnflate på 130kvm, det er mulig å bygge opp på 100 av disse kvm. Vi kikka hos naboen som har hevet taket, men der spises jo to meter på hver side opp siden taket fortsatt er skrått. Da står vi i så fall igjen med 60kvm og da tipper jeg det begynner å bli en heftig pris for såpass "få" kvm.. 

jaf
   #1
 5 470     tromsø     0
Har vært borti at det koster like mye å heve som å bygge nytt hus. Noen har betalt 2-3 mill. Så det er ikke billige kvm. Problemet er bæring og at vegger og bjelker ikke er dimensjonert. Da må det ny bæring helt ned i kjeller/fundament.
TSt
   #2
 10 602     0
I nabohus der jeg vokste opp måtte også kjeller forsterkes da de hevet taket. Så en må passe på at en får med seg alt som trengs hvis en planlegger noe slikt.
jaf
   #3
 5 470     tromsø     0
Det farligste er hvis det gis en pris. Som er "villedende". Og så tas det forbehold om grunnarbeid, bæring og alt mulig som garantert dukker opp. For eksempel 1,450 000,- for jobben. Forbehold om tilleggsarbeid, blir lagt til hovedsum .Og så risikerer en at understøttelse, forsterking i underligende etasjer  koster 1,250 000,- En med litt erfaring vet at en finner hva som helst av løsninger i eldre hus.