8 258    2    0  

Høsttips til hus og hage?

 35     0
Vi i BoligPartner har lagt ut fem raske høsttips på hjemmesidene våre som kan være greit å få unnagjort før snøen kommer. Har dere noen flere tips? Smile


1. Sjekk takrennene dine for løv. Blader og barnåler faller av trærne, og ligger de og demmer opp takrennene dine kan det raskt bli en liten oversvømmelse. Pass på sikkerheten hvis du klatrer opp for å ta en kontroll.


2. Skift batteri i røykvarslerne dine. Høsten er tid for levende lys, og snart er det også tid for å ta frem adventsstaken. I desember brenner 50% flere hus enn ellers i året. Ta forholdsregler og sjekk røykvarslerne dine. PS: Røykvarslerens dag er 1. desember.

3. Ta inn høytrykkspylere og steng utekraner. Kulde gjør vann til is, noe som igjen gjør at vannets opprinnelige volum utvider seg. Naturkreftene er sterke og det er fort gjort at slanger og koblinger sprekker om det står vann i slanger når minusgradene melder seg.


4. Rydd inn utemøblene. Spesielt utemøbler av treverk kan raskt ta skade av høststormer og vinterens kalde gufs. Snø, vind og is er ikke noe møblene setter pris på. Husk å rydde møblene inn i boden eller sett dem under tak med presenning rundt før snøen faller.


5. Ha nok ved. Sist, men ikke minst: husk å ha nok ved på lager om du bruker ovn eller peis til å varme opp din bolig med.

Signatur

   #1
 5 500     0
6. Nå flytter musene inn! Pass på ved tegn og hør etter lyder i vegg/tak om natten. Mus i vegg/tak kan fort skape brannfare og annen elendighet.

7. Finn frem isskrape og snøkost til bilen, snømåke og alt det andre man ikke vil lete etter i mørket den dagen snøen plutselig har lagt seg...
   #2
 5     Troms     0
8. Strøsand er greit å ha når det blir glatt ute.

9. Bygg inn varmepumpen før vinteren så den får stå "inne" i hus den også.

10. Kontroller taket ordentlig for løse takstein, mose på shingel.

11. Hent inn maling, lakk og andre petroleumsprodukter fra garasjen/uteboden å inn i varmen.

12. Rengjør gressklipper og annet sommerutstyr før det settes bort slik at man slipper å plages til neste sommer.
Signatur