69 991    42    9  

Hva koster det å bygge en etasje på eksisterende hus

 5 188     Østlandet     1
Jeg har et hus som er 60-65 kvm i grunnflate (ca 7m x 9m).

Hva tror dere det vil koste (grovt estimat) å bygge en (halv) etasje oppå eksisterende bolig?

Beliggenhet: Østfold
Andre etasjen skal inneholde følgende;
-2 soverom med skråtak-vegger
-bad med toalett
-loftstue
-ark ut til begge sider for å få utnytte arealet bedre
-trapp opp
-takstein på taket
-75 cm knevegg (utvendig)
Signatur

   #1
 472     bergen     0
Hvis ikke du må bo på akkurat denne tomten, ville jeg fått pris på bygging av nytt hus, og solgt det gamle, det kan lønne seg, og nytt er nytt.
   #2
 1 185     1
Har ikke peiling for å være ærlig. Men legg ut et anbud på mittanbud.no, så får du svar fra en masse håndverkere. Uforpliktende og greit.
  (trådstarter)
   #4
 5 188     Østlandet     0
Du tror det blit såpass dyrt ja? Over 1,2 mill?
Jeg har tenkt å gjøre mye selv, men det blir fort dyrere enn man hadde tenkt.

Takstolene kommer på bortimot 60 000.
Montere takstoler, slå på tak og tette vegger kommer på 120 000
Takstein har jeg ikke fått pris på ennå..
Isolere, sette opp lettvegger og slå opp innvendig panel tar jeg selv.
Så kommer vinduer trapp og dører...
Badet blir en historie for seg selv dessverre. Hva kan det komme på?

Jeg hadde håpet dette skulle kunne gjøres for under 1 mill, men som sagt, det blirt fort dyrere enn man tror.

Noen andre som har kommentarer?

Noe jeg har glemt?

Noe
Signatur
   #5
 4 156     Oslo Vest     1
Den enkleste måten å få et REALISTISK overslag over hva det vil koste er at du får laget tegninger, også beskriver i detalj hva du ønsker pris på. Dette sendes til så mange entreprenører som du ønsker. Hus også utgifter til ansvarlig søker. Desto mer detaljert du beskriver oppdraget desto lettere er det å sammenligne anbudene.

I mine øyne er den beskrivelsen du har kommet med for lite detaljert til at noen kan gi deg et serøst overslag her på forumet.

Lykke til
Signatur
   #6
 382     Østfold     0

Du tror det blir såpass dyrt ja? Over 1,2 mill?
Jeg har tenkt å gjøre mye selv, men det blir fort dyrere enn man hadde tenkt.


Denne prisen er antatt entreprenørpris, dvs vanligvis grisedyrt når man skal sette bort jobben. Ved å gjøre mye egeninnsats kan du spare tildels mye penger.

Er dette i nærheten av Fredrikstad?
   #7
 282     Tønsberg     0
Hei jeg er i samme ærend, ønsker en etg til. Men ønsker full høyde på denne, med enten pulttak, eller saltak slik huset er idag. Har ei på jobben som fikk ny etg over med knevegger ala slik du tenker. De hadde planlagt to arker, men da sluttregningen passerte 1,1 millioner, var de glad de sparte inn den ene arken. Må legge
til at de utvidet hele husets ene langside på 10 meter med 2,5 m bredde. De hadde entrepenør som hanket inn de andre fagene. Hadde pristilbud på 850', men etter div problemer og endringer blant annet ny pipe, var fasit 1,1. De fikk nytt stort bad oppe i tillegg til soverom.
Selv kunne jeg tenke meg å bygge ut huset mitt i flere stadier. Først et påbygg oppå nåværende garasje, som henger på huset. når økonomien tillater det. Full etage over resten, med stue, kjøkken, soverom, bad og kontor.
Kunne de som har erfaring fra de siste 2-3 årene dele bilder, gleder og sorger med oss drømmere? Særlig pris! Bor selv i Vestfold, med utsikt til sjøen, men med et påbygg vil jeg få panorama utsikt 180 grader mot oslofjorden. Så kom ikke her å be meg finne en annen tomt. Den jeg har er gull verdt ;D

   #8
 4     Aurskog-Høland     2
Hei

Har et hus på ca 110 m2 og fikk et anslag på ca 800 000. Dette var fra et firma som lager ferdige moduler og settes opp på kort tid. De kommer og tar mål og bygger dette ferdig på fabrikk. River gammelt tak og heiser på plass ny etasje/tak. Husker ikke navnet på firmaet, mulig svensk. Skal søke litt og kommer tilbake med link hvis jeg finner det.