76    5    2  

Hvilken skrue?

 90     0
Hei,

Bor i et borretslaget hvor vi er 6 stk som har garasjer.
Ble litt forfjamset når jeg oppdaget at takskruene hadde philipshode. Tenkte å prøve å skru ut en da jeg observerte rust fra bakkenivå. Gikk greit å skru denne ut. Satt ikke typisk "fast" som overflaten skulle tilsi. Garasjene er vel 10 år gamle. Er det bruk rett skrue her? Hvilken tak er dette forresten?
Hvilken skrue? - 20220626_153114.jpg - Borch1

TSt
   #3
 12 091     2
Det er nok ikke benyttet standard skruer her. De har lakkert hode og er varmgalvansierte. Men tror montasjen er raskere med slike skruer. Desverre så sprer rust seg når noe begynner å ruste så dette er ikke så heldig. Jeg har lurt på dette om dette kommer til å bli et problem når jeg ser så mange som har benyttet andre skruer. Den nederste skruen har jeg vurdert som unødvendig der det ikke blåser alt for mye. Men tror det sto at den skulle dekkes til med lakk og strø i oppskriften men det er over 20 år siden jeg la mitt tak.

Dette er Decra eller Powertekk. Ikke lett å se forskjell. Nå er det kommet flere "kopier" på markedet.
  (trådstarter)
   #4
 90     0
Det er nok ikke benyttet standard skruer her.  De har lakkert hode og er varmgalvansierte.  Men tror montasjen er raskere med slike skruer.  Desverre så sprer rust seg når noe begynner å ruste så dette er ikke så heldig.  Jeg har lurt på dette om dette kommer til å bli et problem når jeg ser så mange som har benyttet andre skruer.  Den nederste skruen har jeg vurdert som unødvendig der det ikke blåser alt for mye.  Men tror det sto at den skulle dekkes til med lakk og strø i oppskriften men det er over 20 år siden jeg la mitt tak.  

Dette er Decra eller Powertekk.  Ikke lett å se forskjell.  Nå er det kommet flere "kopier" på markedet.  

Nei regner med det. Hva anbefaler du å gjøre her? Bytte de ut med lik lengde og torx hode? Kjedelig hvis man venter til de blir umulig å få ut og deretter knekker.
Hva heter slike skruer? Var ikke mye gjenger her. Men samtidig var de grei å skru ut.
Nederste skruene var klart værst.
TSt
   #5
 12 091     0
Jeg vet ikke helt. Varmgalvaniserte skruer ville nok beskytte hullet litt men her er det allerede begunt å ruste i kantene på skruehullet. Standard Decra skrue ser slik ut nå så den er endret siden jeg la taket mitt

Hvilken skrue? - 47e71fc665e944c392ae22bba2b1fca0.png - Borch1
Det var feil med skruer i overkant av nederste rad. De skulle stått på fremkanten nede. Men den stikker frem så husker vi lette etter noe vi kunne tre på som foring på baksiden inn mot lekten. Men siden jeg ligger så godt beskyttet er den ikke montert hos meg.