#11
 345     0
Det er vel ganske enkelt egentlig, det er en duk av type windbreak eller lignende som legges utenpå asfaltplatene. Denne er så vidt jeg forstår vindtett og vanntett, men ikke damptett. Dette er forresten standard på mange hus nå, særlig i områder hvor det blåser mye.

Når det gjelder vindtetting rundt vinduer ser jeg at duken legges under en list, og det tettes med silikon både mot karm og mot duk, slik at det blir helt tett rundt vinduene.

   #12
 1,630     Villmarkstoppen, Malvik     0

Ekstra vindtetting ville redusere med ca. 3000 kWh pr år

Kan du si noe om hvordan dette fungerer og evt. hva en merkostnad for ekstra vindtetting vil bli.


Hadde noen diskusjoner med husfirmaet jeg også, og endte med å godta 15cm isolasjon. Nå er det ikke akkurat Karasjok her, minimumstemperaturen siden mai 2007 er vel i området -6C, så vindtetting har nok mer å si.

Her fikk jeg en avtale med byggeleder at de rullet rundt mesteparten av hovedetasjen med Glava vindsperre. Prisen for en slik rull var visstnok et par tusenlapper - med arbeidet betalte jeg 3500,- for ca halvannen rull.
Om dette gir 3000kWh i besparelse (som dog høres ut som et tall tatt rett ut av luften) er det god business.
   #13
 345     0


Om dette gir 3000kWh i besparelse (som dog høres ut som et tall tatt rett ut av luften) er det god business.
http://www.villmarkstoppen.net/cpg/displayimage.php?album=11&pos=51


Tror ikke tallet var tatt rett ut av luften, det var basert på energiberegninger for lokalt klima. Jeg så gjennom beregningene, men har ikke satt opp noen beregninger selv for å verifisere. Det var ikke akkurat 3000 de hadde kommet frem til, men jeg husker ikke tallet helt nøyaktig.
Så basert på det jeg har sett av dokumentasjon velger jeg å tro at besparelsen har en viss rot i virkeligheten, uten å henge meg altfor mye opp nøyaktig antall kilowattimer.

Og ja, jeg endte også opp med 150mm isolasjon, går stadig og tenker på om det egentlig var lurt  :-\
   #15
 1,630     Villmarkstoppen, Malvik     0

Og ja, jeg endte også opp med 150mm isolasjon, går stadig og tenker på om det egentlig var lurt   
Jada, gjør som jeg - trøster meg med at desto større varmebehov, desto raskere inntjening av varmepumpa.  ;D

Seriøst - det funker OK selv med 15cm isolasjon - fra vi flyttet inn i mai 2007 (266 døgn) har vi brukt 3514 kWh på oppvarming og varmtvann.
Skikkelig energisluk denne gulvvarmen ja... Cool
   #16
 345     0

Ville du hatt mer? Vi skal visst få 200mm i vegg, 200 i himling til loft og der oppe blir det 300 i tak. Får håpe det er nok.


Nja, måtte betalt 30000 for å gå opp fra 150 til 200mm. Kom frem til at det ikke var verdt pengene. Var jo ganske fokusert på kroner under kontraktsforhandlingene, nå er huset halvferdig og 30000 er bare småpenger når det dumper regninger på flere hundre tusen ned i postkassen  Wink
   #17
 10     0
150mm isolasjon er et minimumskrav i bindingsverket, dette minimumskravet er alikevel overlevlig, og det er mange som har det. Det som dere kan vurdere er og påfore veggen på innsiden med 48X48 lekter, da får dere de siste mm til 200mm. Dette er den vanligste tykkelsen på isolasjon i veggen. hvis dere først skal gjøre det, kan det være lurt og montere lektene horisontalt i cc600. dette vil føre til at Isolasjonen ligger i kryss i veggen, og vil føre til at det minsker gjennomstrømning, som kan føre til at isolasjonen mister mye av evene sin.  Dette kommer jo ann på hvilken type kledning du skal ha innvendig da, hvis man skal ha horisontal påforing. 

Man kan jo også velge og dimensjonere opp isolasjonen i taket eller i gulvet. 
Dette med Isolasjon i lettvegger er veldig fint, det fører til lydisolasjon og det viktigste, hvis man kanskje ikke har lyst og ha 25 grader både i stua og på soverommet, gjør isolasjonen at man kan opprettholde forskjellige romtempraturer.  Wink

   #18
 345     0
Hvis man legger horisontale 48x48 lekter og isorerer i mellom, kan man da legge stående panel rett på lektene og samtidig få fordelen av mer isolasjon? Vil det medføre noen ulemper?
   #19
 5,112     Troms     0
Ingen ulemper dette. Det er tvertimot anbefalt fremgangsmåte fra Byggforsk for lavenergihus. Tverrlekte (4 lekter det forutsatt 2,40m takhøyde). Man bryter da også en potensiell kuldebro fremfor å liste lodrett (som mange gjør), i tillegg sparer du trematerialkostnader.... Wink
Signatur
   #20
 10     0
det går ann vettu, :)som byggebob skriver så veit ikke jeg heller noen ulemper ved dette, det som kan være lurt er og legge på ett lag med papp, som hindrer isolasjons støv i og komme inn i selve rommet, gi og med det ikke blir noen plast etter den nye isoleringen.   Wink også er det bare og skyte panel;)