5,782    7    0  

Hvordan bygge godkjent bad med malt trepanel på veggen?

 5,188     Østlandet     0
Jeg sitter og vurderer hva jeg skal ha på veggen på mitt nye bad.
Akkurat nå er det kun isolert reisverk, dobbel vannfast spon på gulvet og skyggepanel i taket, så jeg holder alle alternativer åpne.
En mulighet jeg vurderer er hvitmalt perlestaff på veggene.
Hvordan ville dere bygd opp veggene, om mulig, for å hindre brutt membran?


Gulvet blir flis med varmekabler.
Signatur

   #1
 1,062     Lindesnes     0
Kan jo umulig være noe problem om du limer dem fast i veggen og på membran eller?
Er ingen våtromsekspert, så hva vet vell jeg :-X men det var bare det første som slo meg at det vell ikke noe i veien for det og så sant du kansje bruker matrialer som tåler fukt eller behandler det med noe som kan gjøre det vanntett

Signatur
   #2
 369     I et hus     0
Ville brukt vannfast mdf perlestaff med våtromsmaling på veggen. Har det sjøl og veldig fornøyd.. Smile
nik
   #3
 633     0
Utenfor våtsonene på badet trenger du ikke membran, så der kan du bare bruke fuktsperre/plast og montere vanlig trepanel over denne.
Panel i våtsone ville jeg ikke ha vurdert, hverken tre eller mdf.

Men husk på at nederste 5-10 cm av veggen må ha membran som henger sammen med gulvet, her bør du ha gips bak, og fliser.

Har selv 14x120 skyggepanel i malt furu på 2 vegger, fliser med membran/gips/rupanel på de 2 andre. Panelen oppfører seg pent den, lite kuving og bevegelse.
Men skal panelen males, ta grunning og minst ett strøk før montering!
   #4
 1,103     Oslo / Østfold     0
Jeg bygget badet på min hytte for snart 20 år siden. Her ble lagt diffsperre på bindingsverket og panel utenpå. Husker ikke tykkelsen på diffsperren, men den var så tykk at den var vanskelig å brette i hjørnene. Brukte mye tape. Fant en pen furu perlestaff til vegger og skyggepanel til tak. Panelet til veggene ble kappet 5cm kortere enn romhøyden samt også underskåret. Panelbordene ble sauset inn med Ovatrololje nr 1 før oppsetting, full metting på begge sider. På gulvet er lagt baderomsvinyl, sveiset i hjørnene. Gulvet er lagt med fall mot sluk og hulkil langs vegger. Vinylen er trukket 15 cm oppetter veggene, bak panelet. Panelet ble montert med 5 cm klaring til gulvet og med hulkilen fri. Etter oppsetting ble panelet igjen oljet. Har gått over med olje tre ganger i ettertid. Det er montert dusjkabinett og således ikke noe vann direkte på panelet. For tre år siden åpnet jeg veggen fra utsiden for å legge noen trekkrør. Fjernet klednig, asfaltplate og 15cm mineralull. Baksiden av perlestaffen var like lys og uten tegn til sopp.
  (trådstarter)
   #5
 5,188     Østlandet     0
Jeg diskuterte idag "trepanel på bad" med en jeg kjenner. Han har hatt dette selv i mange år, og hadde ikke hatt noen problemer med det.
Han mente at når man kan ha malt trepanel med not og fjær på utvendig vegg, som må tåle alskens vær og vind, så burde tilsvarende kunne tåle å stå på en innvendig badevegg.
Det skal ikke dusjes rett på veggen. Her skal det monteres inn et dusjkabinett.
Signatur
   #6
 744     Verdens navle     0
Granpanel er best når den skal males, og egner seg uansett bedre enn furu i våtrom. Har selv granpanel malt med vanlig oljebasert interiørmaling på et bad, men ikke i sprutsoner, og ikke med membran under.

Ingen problemer på ti år.
Signatur
   #7
 76     Vest Agder     0
Hei

Har selv et veldig gammelt hus (1880) hvor det ikke ville passet seg med fliser på badet. Her har jeg ubehandlet bjørkepanel (3"). Dette har fungert kjempebra i snart 10 år.

Dette fungerer også som en slags "fuktregulator" da treet trekker til seg fukta (damp) når man dusjer for så å gi dette fra seg resten av dagen da rommet står tomt.
Det gjør at panelet på badet er helt rette gjennom året, og ikke kuver seg slik resten av rommene gjør nå på vinteren  :)

Siden huset er gammelt og har god "lufting" (les: trekk  Wink) så får ikke evt fuktighet mulighet til å bli liggende, men tørker fort opp. Så jeg er ikke redd for råte i dette tilfelle. Men i et nytt hus med plast i alle yttervegger og veldig tykk isolasjon vet jeg ikke helt.

Signatur