118    5    0  

hvordan rette opp skjevt underlag før vi legger heltregulv?

 321     0
Hei!
Vi har et lite rom (5-6 kvadratmeter) med et gammelt og ødelagt laminatgulv. Det er betydelig svikt i enkelte områder av dette gulvet. Gulvet ligger på plater. Verken gulvet eller platene er rette, men jeg sliter med å få av undergulvet og lurer på hva jeg skal gjøre videre. vi skal legge et enkelt heltregulv i furu, som skal skrus til underlaget.
1) må jeg til å rive hele opplegget og legge bjelker osv på nytt?
2) eller kan jeg evt rette opp med et eller annet og skru gulvet ned i platene som ligger det?
Det er jo et lite rom, ca 2x3.5 meter. Gulvleggingen bør bli en smal sak - men ønsker jo ikke at det blir helt krise med knirk eller i verste fall gulv som går i stykker. Tips?

  (trådstarter)
   #2
 321     0
Usikker, skal dra til Maxbo eller liknende og se hva de har. Kommer til å gå for en rimelig standard løsning med furu heltre. Er de ikke på rundt 21mm standard da?
   #3
 592     0
Jeg har bare lagt 28mm selvbærennde tidligere, men er vel no tynnere varianter også. (få tak i legge anvisninga, om den kan legges på bjelkelag eller trenger plant undergulv)

Løsning avhenger litt av hvor jævlig skeivt undergulvet er. Viktigste er at de ikke er bratte svingninger opp og ned, gjavnt skeivt så ligger den fint. Du kan sparkle opp mindre søkk, kimse opp med papp/tre kimser. Muligens avrette hele skiten å lime gulvet sammen, å la det ligge flytende eller lime til avretting som parkett (må sjekke bruksansvisning her hva som er innenfor), går ikke mye heltre gulv om dagen Grin
  (trådstarter)
   #4
 321     0
Jeg har undersøkt undergulvet nå. Det er rett og slett et gammelt plankegulv med en slags papp over. Ganske skjevt. Men ja, det er det jeg lurer på: om jeg kan bygge opp med papp der det svikter?

Har kun heltregulv ellers i leiligheten og foretrekker det, så det er det det blir Smile