#11
 1,019     Rogaland     0

Ordla meg kanskje feil, det er en kombidamp vi skal ha. Den som Miele har (ikke tilkoblet vann/avløp) er bedre på følgende:
Den har full bredde (større volum og man kan bruke brett i ovn/kombiovn som man vil)
Den har full ovns funksjon (gaggenau har ikke over/undervarme)
Den har avløp og er "selvrensende"

Vann og avløpstank er skjult bak betjenings panelet. Det er ikke aktuelt for oss med fast tilkobling

Etter min mening :)

Man kan bruke brett som man vil i gaggenau ovn/kobiovn også. En annen ting er at Gaggenau bruker Gastronorm standard på hvitevarene sine og dermed kan jeg kjøpe brett og kantiner hvor jeg vil. også i kjøleskap og fryseskap.
Gaggenau ovnene har også vaskeprogram og dermed "selvrensende"
kombiOvnen min har grillfunksjon og varmluft så kommer nok ikke til å savne bare undervarme(når har man bruk for det? Den kan brukes som vanlig ovn men Har uansett en vanlig Gaggenau stekeovn i tillegg med pyrolytisk rengjøring og bakestein så jeg kan lage "ordentlig" steinovnsbakt brød, pizza etc...

Jeg bygger nytt så jeg skal selvsagt ha fast vanntilkopling og avløp.

Selvsagt har jeg fabrikkgaranti og i tillegg er det lettvint å bestille alle reservedeler selv.
Signatur

   #12
 223     0
Frodor: stusser på den der betalinga av Tysk moms.. var det når du hentet varene selv i Tyskland? Dersom de sender med fraktselskap skal du ikke betale Tysk moms mener jeg. Handel fra et EU land til et ikke-EU land skal VAT trekkes fra før fakturering.
   #13
 1,019     Rogaland     0
Jeg fikk varene tilsendt og er klar over at det ikke skal beregnes mva på eksport men det skyldes nok at leverandør ikke er vant til å eksportere/ikke har eksportert utenfor eu-land før.
Men uansett ikke problem å få tilbakebetalt pengene etter at du kan vise faktura på betalt norsk mva.
Signatur
   #14
 223     0

Jeg fikk varene tilsendt og er klar over at det ikke skal beregnes mva på eksport men det skyldes nok at leverandør ikke er vant til å eksportere/ikke har eksportert utenfor eu-land før.
Men uansett ikke problem å få tilbakebetalt pengene etter at du kan vise faktura på betalt norsk mva.


Akkurat! Greit å vite Smile
  (trådstarter)
   #15
 451     Stavanger     0


Ordla meg kanskje feil, det er en kombidamp vi skal ha. Den som Miele har (ikke tilkoblet vann/avløp) er bedre på følgende:
Den har full bredde (større volum og man kan bruke brett i ovn/kombiovn som man vil)
Den har full ovns funksjon (gaggenau har ikke over/undervarme)
Den har avløp og er "selvrensende"

Vann og avløpstank er skjult bak betjenings panelet. Det er ikke aktuelt for oss med fast tilkobling

Etter min mening :)

Man kan bruke brett som man vil i gaggenau ovn/kobiovn også. En annen ting er at Gaggenau bruker Gastronorm standard på hvitevarene sine og dermed kan jeg kjøpe brett og kantiner hvor jeg vil. også i kjøleskap og fryseskap.
Gaggenau ovnene har også vaskeprogram og dermed "selvrensende"
kombiOvnen min har grillfunksjon og varmluft så kommer nok ikke til å savne bare undervarme(når har man bruk for det? Den kan brukes som vanlig ovn men Har uansett en vanlig Gaggenau stekeovn i tillegg med pyrolytisk rengjøring og bakestein så jeg kan lage "ordentlig" steinovnsbakt brød, pizza etc...

Jeg bygger nytt så jeg skal selvsagt ha fast vanntilkopling og avløp.

Selvsagt har jeg fabrikkgaranti og i tillegg er det lettvint å bestille alle reservedeler selv.


Mulig du kan bruke samme brett i kombien om du har tilførsel av vann, men ikke om du har tank. Den er selvrensende ja, men du må tørke/vaske bunnen i den likevel (iflg en selger hos Black & White i Stavanger)
Gastronom standard, hva er det?
   #16
 1,019     Rogaland     0
Både den med fast vanntilkobling og den uten bruker samme brett 2/3 GN (gastronorm) Så det du har blitt fortalt er feil.

Gastronorm er en standard som brukes på alle storkjøkken, kantiner og restaurantkjøkken. Standardmål.
Slik at utstyr brett, kantiner, bakker passer i ulike ovner, reoler, oppvaskmaskiner, kjøkkenvask, kjøleskap og stikker osv. uavhengig av leverandør som det finnes hundrevis av.

Hvorfor er det uaktuelt med fast vanntilkobling for dere? Fordelen med Gagganau uten vanntilkobling er jo at den ikke trenger avløp. Dersom man må legge op avløpsrør er det vel som oftest et vannrør i nerheten av der det fines sluk?

Signatur
  (trådstarter)
   #17
 451     Stavanger     0

Både den med fast vanntilkobling og den uten bruker samme brett 2/3 GN (gastronorm) Så det du har blitt fortalt er feil.

Gastronorm er en standard som brukes på alle storkjøkken, kantiner og restaurantkjøkken. Standardmål.
Slik at utstyr brett, kantiner, bakker passer i ulike ovner, reoler, oppvaskmaskiner, kjøkkenvask, kjøleskap og stikker osv. uavhengig av leverandør som det finnes hundrevis av.

Hvorfor er det uaktuelt med fast vanntilkobling for dere? Fordelen med Gagganau uten vanntilkobling er jo at den ikke trenger avløp. Dersom man må legge op avløpsrør er det vel som oftest et vannrør i nerheten av der det fines sluk?




runnen er at jeg har hørt at det er litt så som så med kvaliteten på det meste "nytt" med vann, tenker på kjøleskap med isbit og dampovner.

Det med brettene skjønner jeg ikke, kombidamp ovnen er jo smalere enn en ordinær ovn. Den med tank altså Smile

   #18
 1,019     Rogaland     0
I følge Gaggenau sine sider er det samme innvendige bredde (305mm) på både den med og den uten fast vanntilkobling. Tenker da på ovnene for 60cm nisje.
Signatur
   #20
 1,019     Rogaland     0
Det er den. 2 cm Smile men ovnen er på hele 76 liter og kombidampen 43 liter pluss varmeskuff under så jeg har nok plass til å lage mat til hundrevis om jeg skulle ønske det. Tviler på det blir aktuelt Smile
Signatur