34 056    16    10  

Isolering av garasjegulv

 2     2
Hei

Noen som kan gi meg tips om hvilken isolasjon jeg skal bruke under ett garasjegulv? Og hvilken tykkelse.

   #1
 68     Sola     1
Jeg ville gått for "vanlig" isopor, du trenger ikke en mer trykkfast type siden det kommer betong oppå. Legg totalt 15 cm, først 10 cm, så dampsperre, så 5 cm som legges motsatt vei av det første laget. Ser ingen grunn til å verken gå opp i kvalitet (og pris) eller tykkelse. Hadde heller ikke gått ned i tykkelse, det er bra med god isolasjon dersom garasjen skal fullisoleres senere. Lykke til med prosjektet
   #2
 1 806     Sør-Trøndelag     0
Vi la 10cm og 10cm B30 betong.

Har ingen planer om oppvarming i garasjen.
Signatur
   #3
 68     Sola     0
Glemte å nevne at det avhenger litt om du skal ha dette som en ren oppbevaring/parkering eller om det skal være en mekkegarasje. Det koster ikke allverden å gå opp til 15 i forhold til 10 cm. Vet ikke om forskjellen merkes når man ligger rett på gulvet og skrur en bitende kald vinterdag, men der er greit å gardere seg litt. Antar at grunnforholdene også spiller inn.
   #4
 270     Østlandet     1
Det er i hovedsak to årsaker til å isolere mot grunnen bygget står på.
1 Isolere for å unngå telehiv i massene bygget står på.
2 Isolere mot varmetap til grunden under bygget.
Hvor mye og hva en skal isolerer for, avhenger av temperaturforhold på stedet, grunnforhold og bruksbehov.
   #5
 1 323     Østlandet     0
Det er ingen grunn til å ha 15cm isopor under gulvet hvis garasjen ikke skal isoleres ellers og være oppvarmet.

En fullisolert garasje er ikke bare positivt det heller, når man kjører inn biler med is og snø på som tiner hver dag. Da får bilene virkelig lov til å ruste og garsjegulvet vil enten være en vanndam eller skøytebane det meste av vinteren. Alt ettersom hvilket klima man bor i.
  (trådstarter)
   #6
 2     1
Takk for svar, skal bare brukes til parkering. ikke noe grøvere med mekking Smile Men ser noen snakker om damp sperre mellom isopor lagene... dette er nytt for meg.. ?????

Planen er nå 10 cm isolasjon og deretter 10-12CM med betong.
   #7
 11     1
hvorfor i all verden isolere et garasjegulv?
og skal du først isolere det så husk at en bil veier en god del, så kanskje du da bør over på en isopor med høyere trykkfasthet.
i hus bruker vi vanlig isopor ja, men garasje der du får tyngde av bil ville jeg sjekket opp.
legg 2cm isopor langs hele yttervegg slik at du ikke får betonggulv direkte mot betongvegg.
legg så et lag plastikk ( noen her kaller det dampsperre )
et lag armeringsmatter ( ja du må armere, holder ikke med fiberarmert betong som mange tror ) fiber er for å hindre overfladiske riss bare
så støper du ca 10-12 cm med en helt vanlig betong ( B30 M60 ) gjerne redusert singel
hilsen erfaren forskalingsnekker/gulvstøper Smile

   #8
 68     Sola     1
Som sagt er det utfra behovet om og hvor mye du isolerer i gulvet. For dem som i likhet med meg selv bruker garasjen til skruing på diverse bilprosjektet ville det vært utrivelig å ligge rett nedpå et iskaldt garasjegulv vinterstid. Jeg har også fullisolert varm garasje som gjør det trivelig når jeg jobber der. Det krever selvsagt skikkelig ventilasjon, noe som har blitt godt diskutert på dette forumet. Det jeg prøver å si er at du må ikke bare tenke på det behovet du har i øyeblikket, men heller spandere noen lapper slik at du slipper å angre på dette senere.
Jeg skjønner heller ikke at du skal måtte bruke trykkfast isolasjon når det legges et armert dekke over. Det er viktig å innhente råd hos fagfolk, og heller vurdere dem opp mot hverandre. Byggforsk, Glava, Jackon, Weber er god referanse. En ting som plast/dampsperre kan fortone seg som en filleting, men kan ha stor konsekvens hvis dette blir brukt uriktig. Det skal være plast som er tilpasset formålet, noen går i nærmeste byggshop og kjøper den simpleste plasten de finner og bruker denne ukritisk.
   #9
 1 806     Sør-Trøndelag     0
Vanlig s80 tåler vel 8 tonn?
Signatur
   #10
 11     1
så du mener at siden du har isopor i gulvet i garasjen så er det varmt og godt og ligge rett nedpå betongen og mekke og skru? uten varmekabler eller vannbåren? slik isopor vil jeg også ha :)
8 tonn? pr hva?