191    6    0  

Kan flytstøplaget fryse?

 179     0
Vi har lagt en tykt lag flytstøp i leiligheten. Denne skal tørke i en måned, og gir fra seg mye fuktighet. Vi skal sette på varmen til uka, men nå står leiligheten med åpne vinduer for å ikke bli for fuktig. Det blir svært kaldt. Spørsmål: står vi i fare for at støpen kan fryse og sprekke opp? Det er minusgrader ute (og sikkert nesten inne) og mye vann i støpen. Lurer på om jeg bør dra til leiligheten og kjøpe en ovn sporenstreks?

   #1
 680     0
Jeg kan ikke så mye om dette, men ja, jeg tror at det kan fryse, som all støp, ville hatt på varme.
  (trådstarter)
   #2
 179     0
Søren. Det var det jeg fryktet. Jeg har muligheten til å skynde meg til stedet, men det er særdeles upraktisk. Lurer på om jeg bør dra dit, eller vente til i morgen!
HSt
   #3
 16 480     Sørum     0
Blir det for kaldt så må alt pigges bort og startes på nytt,var en tråd her på BB med dette resultatet for en tid tilbake. Spørsmålet den gang hva hvordan stabilisere smuldrende avrettingsmasse, svaret var å fjerne den.
jaf
   #4
 4 255     tromsø     0
Avretningsmassen kan "koke" også. Hvis varmekabel settes på for tidlig. Vannet i massen utvider seg for fort og sprenger opp. Skjer vel det samme med frysing. Greit med en panel ovn for å få ut vannet av leilighet (ut vindu). Sett på kjøkken vifte ?
  (trådstarter)
   #5
 179     0
Puh! Det så OK ut da jeg kom hjem, og etter en dags oppvarming ser jeg ingen endringer. MYE fukt de to første dagene: vinduene var nedrent og vann i vinduskarmen. Tankevekkende, så har et par vinduer på gløtt konstant. Har ikke kjøkkenvifte som går ut i det fri, men håper subtil lufting og varmeovn vil hjelpe. Takk for svar!
   #6
 307     Oslo     0
Normalt sett så gjenvinner støpen (betong) fastheten hvis den fryser etter den har 5Mpa, noe som skjer ganske raskt. Fuktigheten som kommer bør ikke luftes ut, det kan gjøre at det fordamper nødvendig fuktighet til herdefasen og man kan få opprissing eller dårlig kvalitet på støp. Dette gjelder spesielt i starten av herdingen, hvor kvaliteten på sluttproduktet er svært avhengig av herdeforholdene.
Dette gjelder betong, men antar man kan overføre dette til normale avrettingsmasser som også er sementbaserte.
Signatur