22,999
15
0
Kjøkkengulv
3
Bergen
0
Hva slags gulv egner seg egentlig best på kjøkken? Vi står helt fritt til å velge. Ønsker råd og erfaringer. Kjøkkeninnredningen er i bestilling, helt hvit med oljet eik benkeplate.
produksjonen av PVC inngår en klorforbindelse, som avgis som dioksiner i
naturen. Dette er ekstremt giftig, selv i små mengder spres det fort i
hele økosystemet. Det er bl.a. grunnen til at man må rense all torskelever
for dioksiner før det kan produseres og selges som tran.
Den andre grunnen har med inneklima og gjøre. For at ikke vinylen skal
være steinhard (som PVC-produkter i utgangspunktet er), tilsettes blant annet Phthalater for å mykgjøre den. Denne nye forbindelsen avgir uheldige gasser som kan gi allergiske reaksjoner. I verdensammenheng er flere og flere industier blitt oppmerksomme på disse miljøskadene. I Japan har f.eks de store bilselskapene sluttet å bruke PVC i bilinnredninger, pga de uheldige avgassingene som oppstår med de mykgjørende tilsettningstoffene.
På kjøkkenfronten har vi nå funnet laminatfliser hos Forbo. De er solide og med kork i underlaget, og skal bare klikkes sammen i not og fjær. Man kan lage mønster eller ha det ensfarget. Ingen skjøter blir synlige. Foreløpig er det begrenset utvalg, men det er visst veldig populært, så man kan håpe på et mer velassortert sortiment etterhvert.
Så for meg er det perfekte kjøkkengulv fliser fuget med laticrete spectralock (selvfølgelig med varme under).
Har hatt lakkert parkett i 3 år på kjøkkenet nå, ser fortsatt bra ut.
Nå gjør jeg det enda litt mer upraktisk og satser på oljet 1-stavs parkett på hytta ;)
Hvis den dagen skulle komme at parketten evt er ødelagt på kjøkkenet, har man jo fortsatt muligheten til å legge et "avvikende" gulv der.
Anbefales på det sterkeste. Skal nå i gang med å restaurere gammel hytte/hus, der skal det være malte gulvbord. Slitesterkt og suverent enkelt å rengjøre. Ny smak, nytt malestrøk.