4 465    3    0  

Kjølerom

nik
 633     0
Hei.

I forbindelse med tilbygg på huset har vi bestemt oss for å lage et lite kjølerom.
Dette kommer i umiddelbar nærhet til kjøkkenet, mellom en bod og et vaskerom.
Jeg står fritt til å velge ferdig kjølerom, (elementer) eller å bygge selv.

Hva er egentlig den beste løsningen? Rommet skal ikke være stort, tenker på gulvflate på mellom 1,5 og 2 m2. Planen er å plassere hele kjølerommet i boden, men å ha døra inn mot kjøkkengang. (side om side med dør inn til boden.)

Noen med erfaringer/tips å dele?

   #1
 3 387     0
Har du vurdert kjølehjørne? Jeg kjenner et par stykker som hadde store kjølerom, slike som ofte ble bygget på åttitallet, som gikk over til kjølehjørne i stedet.

Det er utrolig mye plass i et slikt kjølehjørne. Ølkasser, kaker i mengder, etc etc. Og så bruker det vesentlig mindre strøm enn de aller fleste kjølerom.

Jeg hadde kjølerom på 7 kbm omtrent og når jeg stengte det falt strømutgiftene året etter tydelig.

Om det ikke er noen spesiell grunn til at du ikke kan bruke et kjølehjørne vil jeg absolutt anbefale deg det. Og støysvakt er det også.
nik
  (trådstarter)
   #2
 633     0
Jeg har ikke noen naturlig plass til kjølehjørne dessverre.
Men jeg ser absolutt ikke behov for veldig mye mer plass i kjølerommet enn i et typisk kjølehjørne.
Regner med at en får kjøleaggregat som er dimensjonert for små kjølerom, og da bør ikke forbruket bli mye høyere enn for kjølehjørne.

Noen som har vært borti disse tingene som har noe erfaringer å dele?
Lurer spesielt på dette med ferdige løsninger kontra å bygge selv.
   #3
 49     0
En stor forskjell på på kjølerom vs hjørne er prisen.. Et kjølerom som du planlegger kan du benytte ett agregat på 5 m³ til en pris av ca 10tusen med dør og det hele fra Norcol. Kjølehjørne begynner på 25-30tusen. Varmen som dette agregatet avgir vil du kunne benytte i kjøkkenet.. Stillegående er dem og, ikkje slikt som det engang i tiden var.. Døren er heller ikke tilbake utseendemessig heller, så kjør på med å lage deg kjølerom kommer ikke til å bli misfornøyd Smile