90 932    6    95  

Pris på kobber? (gamle kobberør)

 25     65
Har akkurat ferdigstilt nytt rør anlegg i huset, å i den forbindelse sitter jeg igjen med ca 35kg med gamle kobber rør "snaus". er det noen som kan fortelle meg hva man får betalt for en kg med rent kobber. eventuelt hvor jeg kan levere dette i Fredrikstad området.

   #3
 3 412     Akershus     3
Børsprisen på kobber er for garantert rent kobber i store kvanta i avtalt form, passende for industriell bruk.

Kommer man til en skraphandler i Fredrikstad med en liten haug gamle rør, kanskje med gamle loddinger og andre forurensninger, så må noen samle det inn, frakte det til et sted som kan foredle metallet, noen må kjøre en runde med elektrolyse, og så skal det selges. Til børspris...

Metallet skal gjennom flere ledd og det skal gjøres diverse ting med det før det er ferdig resirkulert. En skraphandler vil nok være villig til å gi 10 kr pr kilo, kanskje også 20, eller hvis han er i veldig godt humør kanskje 30. Men jeg vil bli svært overrasket hvis en haug med gammelt urent kobberskrot i Fredrikstad kommer i nærheten av 40 kr pr kilo.
Signatur
   #4
 970     1
Ein telefon først er sikkert lurt. Skarphandlaren har nok sett slike haugar før.
  (trådstarter)
   #5
 25     2
Er det noen andre her inne som har erfaring med å levere kobber skrap til skraphandleren? Har hørt at prisene kan variere ganske mye fra plass til plass. Er klar over at renheten avgjør prisen.
   #6
 5 432     Akershus     6
Mange år siden siste levering. Tror KarstenBeate gir en nogenlunde oppsumering selv om det nærmest var helgardering. Uansett blir du antagelig ikke rik på 35 kg kobber, når drivstoff, tapt arbeidsfortjeneste og avskrivning på bilen tas med. (ikke uten heller).

Kanskje 15-20 kr/kg, men ren gjetning. Børsprisen, som nevnt over ligger antagelig skyhøyt over hva du får. Metallmannen skal ha sin fortjeneste, sikkert staten også i form av mva. Gi den til Fretex, da gjør du en god gjerning, samtidig som de antagelig får mye mer pr. kg enn hva du oppnår Wink