1 121    68    2  

Lage platting, fremgangsmåte?

 2 284     1
Trenger å gjøre litt endringer på fremsiden av huset.

Består i dag av belegningsstein. Disse har i dag store ujevnheter, spesielt i ytterkanter og inn mot yttervegg. Ikke er de noen fine heller, så jeg ønsker å fjerne disse langs yttervegg og ca 2 meter ut. Da vil ny platting komme ut like langt som terassen over gjør.

Så det jeg lurer på er hvordan jeg lager fundament til en ny platting. Hvordan skal dette festes, avstand til yttervegg osv.

Kan jeg fjerne stein som ligger der i dag, fjerne jord/sand eller hva som ligger under og erstatte det med pukk? Kan en så lage en ramme til terrassebord som legges direkte på pukk og en er klar til å legge terrassebord uten noe mer?

   #1
 5 592     Akershus     0
Om underlaget blir telefritt slik at den ligger i ro, kan en platting fint legges på avrettet grus.


.Thag
Signatur
TSt
   #2
 12 102     0
TS skriver fremsiden av huset. Er dette da inngang ? Hvis det er det vil jeg tenkt meg om flere ganger. Tre uten tak over kan bli veldig glatt på vinter.
  (trådstarter)
   #3
 2 284     0
Er inngangspartiet. Men det er altan som overbygg så er tørt i området.

Legger med et gammelt bilde for å vise. Tanken er å få på plass ett sted å stable ved i ene hjørnet bak en levegg, så kanskje et sted å få satt sykler og slikt på motsatt hjørne.

Utedel til varmepumpe vil nok også komme her i området

Lage platting, fremgangsmåte? - Screenshot_20211121-225654_Maps.jpg - ProphetSe7en
TSt
   #4
 12 102     0
Er det innenfor søylene en tenker. Jeg har platting der og den skal fjernes og erstattes med stein. Da får en som TS har i dag ens høyde uten noe step og heller ikke noe glatt der snø blåser inn. Legg ut to strenger som er delt i lengde til å legge veden på. Da kan en ta bort disse etterhvert som mengden reduseres.

Varmepumpe her er spennende med hvor drensvann skal bli av. Om en klarer å lage noe som ikke fryser ned til drenering er eneste muligheten her.
  (trådstarter)
   #5
 2 284     0
Ja er innenfor søylene. Platting og levegg på sidene for å unngå at veden blir våt, samt skjule det litt for syns skyld.

Har vært varmepumpe her tidligere, men ikke i litt eie. Hvordan det var med vann, is osv vet jeg ikke. Eneste er at stein har sunket mye der pumpen stod og ellers inn mot yttervegg.
TSt
   #6
 12 102     0
Tyder på at det har flytt vann og at sand under har blitt dradd med ned mot drenering. Det er jo vindu her så kan jo ikke bli noe høyt. Lag en skyve vegg som kan trekkes ut.
   #7
 5 592     Akershus     0
Tre uten tak over kan bli veldig glatt på vinter.

Uenig der Smile Når isen legger seg er det samma f**n hva som er under!

Bare en personlig mening der altså Wink

.Thag
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 2 284     0
Jeg må holde ser enkelt skal jeg få gjort noe med det.

Skal finne ett bilde av hva jeg ønsker å oppnå senere i dag, så kanskje få noen tips til fremgangsmåte her etterpå
TSt
   #9
 12 102     0
Isen trenger ikke å legge seg på imprengnert terassedekke før det blir glatt. Det holder med et lite snødryss mellom skoene og underlaget.
  (trådstarter)
   #10
 2 284     0
Ser ikke på snø som bor stort problem. Har vel i snitt 5 dager i året med snø her i Bergen. Og har ikke kommet snø under terrassen tidligere så tror det skal gå greit med en platting her også.

Er mer opptatt av plassering av utedel til VP, om den kan stå på en slik platting uten at det byr på problemer i form av støy, dreneringsvann osv.