13 990    25    10  

Legge MDF plater, fore ut stikkontakt?

 7     1
Hei

Har kjøpt meg ett hus eg snart tar over, og skal ha MDF plater utenpå allerede eksiterende vegg med tapet. Det eg lurer på er korleis skal eg gjør det med stikkontakter og brytere?

Fjerne stikkontakten, sette på nye MDF plater med hull til kontakt, og fore ut stikkontakt og brytere etterpå? Eller må enda mer kobles ifra? 
Bilder mottas gjerne! 
Usikker på hvilket elektrisk anlegg som er montert, bortsett fra at det er gamle typen stikkontakt uten jording. Huset er fra 93

   #1
 4 946     Akershus     0
slå på plater på de gamle, null problem med stikkontakten. elektrikeren bruker bare litt lengere skruer når innmaten skal skrues fast. alternativt foringsringer på boksen.


.Thag
Signatur
   #4
 892     Hordaland     0
Menes nok alternativt siden mange bokser allerede har en innebygd utforingsring en kan trekke ut.
Å bare bruke lengre skruer er ikke et alternativ.
  (trådstarter)
   #5
 7     0
Så da er det nok å bare fjerne stikkontakt, lage hull i nye MDF plater og få de på veggen, for så å ringe elektriker å koble opp resten?

Trenger ikkje skru løs noe mer av det elektriske i veggen før eg tar på mdf platene? Litt domt om eg tar på mdf platene og må fjerne det igjen for at elektrikeren skal lunne koble på igjen stikkontakten fordi eg ikkje har løsnet eller koblet fra alt...
  (trådstarter)
   #6
 7     0
Sånn som han har gjort på bildet her, denne delen må vel utenpå MDF platen, og ikke ligge bak ette montering av nye mdf plater?
Legge MDF plater, fore ut stikkontakt? - image.jpg - stian25
   #7
 1 096     Oslo / Østfold     1
Montering som på bildet er gjort feil. Platen til kontakten skal ligge utenpå MDF-platen. Foringsringene skal ligge mellom boksen og kontakten. Setter du på dekslet nå vil ikke "bena" på pluggen nå inn til kontaktpunktene.

   #8
 21 487     Enebolig     1
Elektriker må demontere utstyr - veggplater monteres - deretter må elektriker montere utstyr igjen. Det må benyttes utforingsringer når materialet er brennbart (MDF)

   #9
 647     Norge     1
Hvis du kan ta sikringen(e) til stikket/stikkene/bryterne du skal demontere kommer du sikkert unna med å ta demonteringen selv. Forutsatt at:

1) Du er sikker på at det ikke er strøm på noen av de stikkene/bryterne du skal demontere når du har tatt sikringen.
2) Du ikke skrur på sikringen igjen før elektrikeren har kommet og montert alt igjen.

Det kan spare deg for en del kroner til elektriker i forbindelse med demonteringen hvis du har kontroll på det over Smile
   #10
 21 487     Enebolig     0
Det du opplyser om er forskriftstridig. Det finnes ingen forutsetninger for at ufaglærte kan demonterer fast elektrisk installasjon.