70    3    0  

Lettvegg på bad

 6     0
Vil bygge en lettvegg på bad for å skjule vaskemaskin og tørketrommel. Fra gulv til tak og rundt 70cm ut ifra vegg. Helst så smal som mulig. Flis på gulv, baderomspanel på vegg og gips i taket.

Vil helst skru minst mulig hull, iallefall i flis, helst unngå i vegg også. Er det mulig å lime dette? Vil det sitte godt nok visst man har litt spenn i stendere?

   #1
 6,340     Akershus     0
Du kan bruke silikon også, denne veggen skal ikke tåle noe, den skal bare skjule noe? Lim eller silikon holder i massevis.


.Thag
  (trådstarter)
   #2
 6     0
Det stemmer. Skal kun skjule noe.

Muligens dumt spørsmål, men regner med jeg må ha veggen i spenn mellom tak og gulv for at den skal sitte noe lunde fast, visst jeg limer den. Hvordan skal jeg bygge denne veggen for å få den til å sitte best mulig i spenn i mellom tak og gulv? Visst jeg bygger hele veggen på gulvet før jeg reiser den opp må jeg vel ha ett par centi å gå på til taket slik at jeg klarer å reise opp veggen, men da vil det bli glis til taket og ikke skikkelig i spenn.

Er det godt nok å bare lime fast i gulv og evt bakvegg å ha litt klaring til tak eller vil da veggen dette over ved den minste berøring?

Ellers tanker til materiale jeg bør bruke? Er det nok med lekter 36x68?
   #3
 6,340     Akershus     0
Vurdert å sette opp en wedi-typ plate? Og flislegge denne? Evnt noe annet? Vet murerne bruker dem til å bygge inn badekar etc. De tåler fukt...


Men om denne ikke skal belastes noe holder det med 36*68. Ville bygget rammeverket først, men du trenger ikke spenne , er egentlig fint ¨lage den en cm mindre enn totalhøyden, for da jan du få en skikkelig fuge i bunnen, og bunnsvilla vill være bedre beskyttet mot fukt..

Kan bruke eksempelvis plastkiler de bruker under vindusglass som kiler under denne veggbiten. De kan fint fuges inn.

.Thag