84    3    0  

limfri gulvalternativer. Tenker på brunt korkgulv - for 70s?

 292     0
Hei!

Vi skal legge gulv etter noen år med malt avrettingsmasse. Malingen som ligger her sitter dårlig, så den egner seg ikke for å lime gulv, verken tregulv eller gummigulv som limes osv.

Jeg har dog funnet et limfritt alternativ: korkgulv! Ulempen er at de fleste gulvene er treimitasjoner, noe jeg ikke liker i det hele tatt. Ønsker heller et mønsterfritt alternativ. Det nærmeste jeg finner, er dette:

limfri gulvalternativer. Tenker på brunt korkgulv - for 70s? - originals-rhapsody.jpg - blåving

limfri gulvalternativer. Tenker på brunt korkgulv - for 70s? - korkessenceoriginalsrhapsody1551691647.jpg - blåving

Disse minner sterkt om slike gulv folk fjernet for få år siden, (en slags infamous arv etter 70-tallet) men jeg ser for meg at de kan være fine dersom de passer greit inn i leiligheten? 

Lurer på to ting: er dette et gulv du automatisk ville backet bort fra, og som kanskje gjør et fremtidig boligsalg vanskelig? Eller er det OK?

Og, noen som har tips om andre limfrie alternativer? Å slipe all malingen fra flytsparkelet som ligger her er en helvetesjobb jeg verken har råd eller lyst til. 

   #1
 4 981     Akershus     0
Ved salg: tror ikke du skal tenke på det, velg det du liker selv idag. Eventuell fremtidig kan like gjerne elske det som hate det, og ofte ønsker en kjøper å pusse opp litt. Da er nytt gulv et enkelt grep.

Det finnes både klikkvinyl og laminatgulv som ikke ser ut som tre, men dusse har du kanskje sett på allerde?


.Thag
Signatur
   #2
 3 167     Asker     0
Husk også at det er en del grunnet til at man har lister. En er slitasje på vegg ved støvsuging og vask. En annen er hvor utrolig nøyaktig du må være ved legging. Med mindre vi snakker flytende gulv. Men kanskje ikke prioritet 1 når dere går fra avrettingsmasse. Da er alt et stort steg opp.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 292     0
Ja, ikkesant... Vi flytter kanskje allerede etter 1-2 år, men samtidig må vi gjøre noe før vi selger, for nå er gulvet fullt av skraper og flekker, og ikke av det fine, patinerte slaget. Vi ser etter noe vi liker, men som er forholdsvis rimelig likevel. Laminat og vinyl har jeg aldri hatt sansen for, de er sjelden miljøvennlige og av og til ikke bra for innemiljøet heller, og jeg liker ikke følelsen av de jeg har sett på. Linoleum og kork virker derimot ok for meg. Har sett på marmoleum, som er litt mer kostbart, men innafor. Gummigulv var jeg borti, men mange må limes.

Vi skal fortsette å ha gulvlister - leiligheten er en eldre bygårdsleilighet. Vi har brede, dog uprofilerte lister i alle rom, som jeg tror hadde vært fine selv til kork - og linoleum.

Når du snakker om legging, mener du da mht kanter når man ikke har lister, eller generelt? Listene våre er nesten 1 cm brede, og det blir litt mikkmakk siden jeg nekter å tro at veggene er rette. Men håper listverket vil skjule det verste.
Resten legges i klikk, så mellom flisene bør det gå bra uansett, eller?